I ZAŠTITA PODATAKA

ISPROBAJTE NOVE OPCIJE U APLIKACIJI TELEGRAM Od sada i brisanje po datumu

Autor Krunoslav Ćosić

Najnovije ažuriranje Telegrama donosi veći broj novih funkcionalnosti

Izvor: telegram

Ažuriranje donosi alate za sprječavanje drugih da spremaju sadržaj u grupe i kanale, mogućnost brisanja poruka od određenih datuma, nove načine upravljanja povezanim uređajima, opciju anonimnog objavljivanja u javnim grupama u ime vašeg kanala i još mnogo toga.

Zaštićeni sadržaj u grupama i kanalima

Ovim ažuriranjem Telegram pomaže kreatorima kako bi zaštitili sadržaj koji objavljuju na Telegramu i osiguraju da je dostupan samo njihovoj publici. Vlasnici grupa i kanala koji žele zadržati svoj sadržaj samo za članove mogu ograničiti prosljeđivanje poruka iz svog chata, što također sprječava snimke zaslona i ograničava mogućnost spremanja medija iz objava.

Izvor: telegram

Da biste promijenili mogućnost korisnika da prosljeđuju poruke, otvorite stranicu s informacijama o grupi ili kanalu > Grupa/Vrsta kanala > Ograniči spremanje sadržaja.

Brisanje poruka prema datumu

Korisnici Telegrama imaju potpunu kontrolu nad svojim digitalnim otiskom i mogu izbrisati sve poruke iz razgovora u bilo kojem trenutku. S ovim ažuriranjem možete izbrisati povijest razgovora od određenog dana ili datumskog raspona u bilo kojem chatu jedan na jedan.

Izvor: telegram

Da biste otvorili kalendar dodirnite datumsku traku koja se pojavljuje dok se pomičete kroz chat – zatim odaberite koje dane želite izbrisati. Brisanje povijesti prema datumu trenutno funkcionira samo u razgovorima jedan na jedan, ali poruke u bilo kojem chatu mogu se postaviti na automatsko brisanje jedan dan, tjedan ili mjesec nakon slanja.

Upravljajte povezanim uređajima

Telegram možete koristiti na svim svojim uređajima u isto vrijeme, a izbornik Uređaji vam pomaže kontrolirati gdje je vaš račun prijavljen. Dodan je novi gumb za brzo povezivanje stolnog uređaja i postavku za automatsku odjavu neaktivnih uređaja nakon nekog vremena.

Izvor: telegram

Dodirnite bilo koji uređaj na popisu kako biste vidjeli više informacija i odabrali može li prihvaćati pozive ili nove tajne razgovore. Telegram je dostupan za svaku platformu – provjerite telegram.org/apps da biste preuzeli aplikaciju na svoje druge uređaje.