SVE JE UŽIVO

CES se približava, sve je veći broj tvrtki koje će se pojaviti u Las Vegasu

Autor Krunoslav Ćosić

Više od 2100 izlagača dolazi na popularni sajam, a broj se svaki dan povećava

Izvor: Shutterstock

Na sajmu CES 2022 nastupit će Samsung, TCL, HTC, Nvidia, Google, Nikon, Amazon, BMW, Mercedes-Benz, Microsoft, Sony, TikTok, AMD, John Deere, Oracle, P&G. To je samo dio tvrtki koje se početkom siječnja 2022. planiraju pojaviti i predstaviti svoje novitete. Uživo će se moći pogledati inspirativne i provocirajuće sesije kao što su "Ekonomija kreatora u kripto kontekstu ", "Ulaganje u inovacije za sve", "Veliki umovi: budućnost istraživanja svemira" i još mnogo toga.

Tvrtke kroz svoje nastupe oblikuju budućnost te pokrivaju teme poput tehnologije hrane, pametnih kuća i tehnologija vozila. Mnogima koji se pojave u Las Vegasu to će biti prilika za povezivanje s kupcima i investitorima koji dolaze iz 160 zemalja, a u prosjeku se održavaju 33 sastanka po osobi.

Na licu mjesta mogu se vidjeti i doživjeti izazovi poput autonomnih trkaćih automobila koji stvaraju povijest, domaćin je Energy Systems Network, a organizator Indy Autonomous Challengea.

Konferencije i događanja će istaknuti napredak u umjetnoj inteligenciji, XR-u, igrama i računalstvu, digitalnom zdravlju, automobilskoj industriji i transportu, kućnoj zabavi, pametnom domu i još mnogo toga. Novost ove godine bit će sadržaji o svemirskoj tehnologiji, prehrambenoj tehnologiji i NFT-ovima.

NFT i Blockchain i dalje pokazuju snažnu zastupljenost s izlagačima uključujući Atomic Form, Blockparty i FTX. Novopotpisani izlagač Coinbase upravo je postao prvi član kriptovalute Consumer Technology Association (CTA). Više od 100 zdravstvenih tvrtki zauzeće središnje mjesto na CES-u, a CES će predstaviti rješenja za COVID-19, digitalnu terapiju, telezdravstvo i još mnogo toga.

Sjeverna dvorana kongresnog centra Las Vegas na CES-u će sadržavati najnovije zdravstvene tehnologije uključujući dijagnostiku i praćenje pacijenata na daljinu, digitalnu terapiju, mentalno zdravlje, nosive uređaje i usluge telezdravstva.

Izvor: Martyn Landi / PA Images / Profimedia

Zdravstvene tvrtke koje sudjeluju uključuju: 3M, Abbott, AT&T Business, Colgate-Palmolive, Dassault Systèmes, OMRON Healthcare, OrCam, Penumbra, Philips, Sleep Number, Variowell i druge. Na CES 2021 nastupaju i četiri hrvatske tvrtke – Iron Bull, Brombul, Orqa FPV i Sportreact.

Iron bull d.o.o. nastupa kroz kategorije zabava i sadržaj, igre i esport, robotika, startupi. Sigurnost doma dostupna kad god vam zatreba - to je temeljna ideja iza Zuluhooda, inovativne mobilne platforme koju je razvio Brombul. Zuluhood je vizija sigurnijeg susjedstva gdje su sigurnosne usluge prikladne i dostupne na našim mobilnim uređajima, gdje naša sigurnosna kopija živi u blizini, a naši sigurnosni sustavi su pametni.

Orqa ima misiju postati svjetski dobavljač tehnologije broj jedan za First Person View (FPV) i napredne aplikacije Remote Reality (RR), a u pozadini su 5G, AR/VR/XR, dronovi, roboti te video tehnologije. Sportreact kombinira hrpu senzora i svjetala s elegantnom mobilnom aplikacijom i nekoliko elektroničkih modula. Uz trening i testiranje reakcija sportaša, brzine, agilnosti i fokusa, sportreact predstavlja jedinstveni, potpuniji sportski gadget koji se obično dijeli na dva odvojena uređaja.

Planirate li otići na CES 2022, organizatori od svih sudionika traže da se cijepe protiv COVID-19. Naravno, CES će biti organiziran hibridno tako da će se sve moći pratiti online, u periodu od 5. do 8. siječnja, a mnoge će kompanije novitete početi predstavljati već od 3. siječnja.