ZG ADVENT

STARE IGRAČKE U NOVOJ ULOZI Istražite zagrebački advent u proširenoj stvarnosti

Autor Krunoslav Ćosić

Pogledajte kako se spajaju tradicionalne igračke s naprednom tehnologijom

Izvor: Equinox

Građani i posjetitelji ovogodišnjeg Adventa imat će doživljaj sudjelovanja u jedinstvenoj adventskoj AR igri. Omogućuje to hrvatski startup Equinox Vision, koji razvija platformu Equinox za laku objavu sadržaja proširene stvarnosti (AR), u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Zagreba (TZGZ).

Unutar aplikacije Equinox XR igrači će kroz “unboxing” igru otkrivati i skupljati igračke postavljene na 10 lokacija u gradu. Nakon što igračke pronađu, igrači ih mogu mogu ponijeti sa sobom i samostalno ih, koristeći aplikaciju, postaviti u proširenu stvarnost na bilo kojoj lokaciji na svijetu, te na taj način dijeliti radost otpakiravanja poklona s drugima.

Izvor: Equinox
Izvor: Equinox

Izvor: Equinox

Tradicionalne igračke oživljene su kroz proširenu stvarnost (AR) – igračke su se proizvodile na području Zagreba - u tvornicama Biserka i Tik Tik ili u Vavrinoj radionici. Tradicionalne igračke ujedno i glavni motiv ovogodišnjeg Adventa.

Equinox vodi tradicionalne igračke u budućnost i omogućuje da u trodimenzionalnom obliku ožive kroz sadržaj proširene stvarnosti (AR) na ekranima pametnih telefona. Nakon instalacije besplatne aplikacije Equinox s Google i Apple trgovina na pametni telefon na 10 lokacija u centru Zagreba možete potražiti prepoznatljive kutije s igračkama te ih otpakiravati dodirom ekrana.

Na svakoj lokaciji se nalazi druga igračka. Jednom kada igrač pronađe i otpakira pojedinu kutiju igračku nosi sa sobom i tada ju može samostalno, koristeći aplikaciju, postaviti na bilo koju drugu lokaciju na svijetu na kojoj se igrač u tom trenutku nalazi.

Izvor: Equinox

Korisnici ih mogu pomoću kamere mobitela vidjeti na: Trgu bana Jelačića, Trgu kralja Tomislava, Kurelčevoj ulici, Parku Zrinjevcu i drugim lokacijama.

Advent Zagreb 2021 - Otkrivanje i Darivanje - Igra u proširenoj stvarnosti
Izvor: Youtube