POPUT PROFESORA

SERIJA LA CASA DE PAPEL Nekoliko 'trikova iz rukava' za kraj

Autor Krunoslav Ćosić

Dok čekate isplatu na šalteru možete ubiti (najvažnije pravilo - bez žrtava)... dio vremena i gledati Netflix

Izvor: Netflix

Svjetski streaming servis s 209 milijuna članova u više od 190 zemalja omogućuje uživanje u serijama, filmovima i dokumentarcima različitih žanrova na brojnim jezicima. Jedna od najnapetijih saga na Netflixu, La Casa de Papel, nakon pet godina i isto toliko sezona dolazi svom kraju. Uz ovih 7 koraka osjećat ćete se kao član bande odnosno dio Profesorovog tima.

Korak 1: Formirajte identitet u stilu Profesora

Izvor: Netflix

U Hrvatskoj postoji 128 gradova, a bilo koji od njih - Osijek, Rijeka ili Zagreb odnosno neki drugi poput Frankfurta, Singapura, Tokija ili Berlina može postati sljedeći nadimak u Profesorovom timu. Dobra je ideja postaviti ga za naziv profila.

Kako biste ga personalizirali, nakon što se prijavite na svoj Netflix račun, idite na www.netflix.com/EditProfiles, odaberite profil, a zatim uredite svoje ime i sliku kako god želite. Postoji cijeli La Casa de Papel izbor samo za vas, što znači da imate stvarno puno izbora.

Korak 2: Netko drugi koristi vaš Netflix račun, izbrišite njegov uređaj

Izvor: Netflix

Može to biti prijatelj, brat ili sestra na čiji smo se uređaj jednom prijavili ili čak bivši partner/ica koji još uvijek nije postavio/la vlastiti račun nakon prekida i iseljenja. Kako otjerati uljeza? Idite na „Račun“ u izborniku i odaberite „Odjavi se na svim uređajima“ te kliknite na gumb za potvrdu deaktivacije. Kliknite i spriječite krizu.

Korak 3: Krenite u vlastitu pljačku banke

Izvor: Netflix

Ušli ste u banku i dok čekate isplatu na šalteru možete ubiti (najvažnije pravilo - bez žrtava)...dio vremena i gledati Netflix. Najbolje je unaprijed preuzeti odabrani naslov i gledati ga offline – u bilo kojoj banci na svijetu!

Odaberite naslov na stranici s opisom sadržaja i kliknite na ikonu „Preuzimanja“ (za TV serije ikona će se pojaviti pored svake dostupne epizode). Nakon što je preuzimanje naslova završeno, možete mu pristupiti putem aplikacije u odjeljku „Moja preuzimanja“.

Korak 4: Zaštitite svoj tim

Izvor: Netflix

Profesor je svim članovima u seriji La Casa de Papel postavio pravila. Bez imena, bez osobnih podataka, bez bliskih odnosa i bez žrtava. Sve to u svrhu zaštite članova tima. Vaš Netflix račun može koristiti do pet osoba u isto vrijeme, stoga je dobra ideja pripremiti pojedinačne profile kako bi svaki član mogao na siguran način otkriti tajne kolekcije filmova i serija, dok roditelji istovremeno sve mogu imati na oku.

U odjeljku „Profil i roditeljski nadzor“ možete pronaći cijeli niz mogućnosti kreiranih za Profesora - postavljanje PIN-a, dobna ograničenja ili uklanjanje određenih naslova iz kolekcije i drugo. Samo nekoliko klikova - i onda čak i mali „Split“ može uživati u vlastitom mjestu u bandi te pristupiti svom omiljenom sadržaju.

Korak 5: Ne ostavljajte tragove za sobom

Izvor: Netflix

Svaki pljačkaš zna da je ostavljanje tragova i otisaka – nedopustivo! Ako želite zadržati svoje omiljene emisije i filmove u tajnosti, možete izbrisati povijest gledanja tako da se prijavite na svoj Netflix račun putem web stranice Netflix.com.

Odaberite profil za koji želite urediti povijest gledanja i kliknite na opciju „Račun“. U odjeljku „Moj profil“ odaberite „Pregled aktivnosti“ i na „Aktivnost za (vaše ime)“ kliknite na ikonu ⊘ pored epizode ili naslova koji želite sakriti (ako sakrivate epizodu, imat ćete i mogućnost sakrivanja cijele serije). Za sakrivanje cijele povijesti gledanja, odaberite opciju „Sakrij sve“ na dnu stranice.

Korak 6: Znate li ove prečace za Netflix

Izvor: Netflix

Netflixom možete upravljati poput Ríja - on je pravi virtuoz na tipkovnici. Kako biste se barem malo osjećali kao haker, provjerite znate li ove praktične prečace dok gledate Netflix na računalu:

Enter i razmaknica – pauza i reprodukcija
F – uključivanje/isključivanje načina rada preko cijelog zaslona
Esc – isključivanje načina rada preko cijelog zaslona
Shift + strelica udesno – premotavanje 10 sekundi unaprijed
Shift + strelica ulijevo – premotavanje 10 sekundi unatrag
Strelica gore – pojačavanje glasnoće
Strelica prema dolje – smanjivanje glasnoće
M – bez zvuka
S – preskakanje uvoda

Korak 7: Znate li sve tajne kodove

Izvor: Netflix

Profesorovi detaljno razrađeni planovi za potencijalne situacije više su puta spasili cijeli tim od nevolja. Uvijek morate imati plan A, B, C… i tako sve do kraja abecede. Finale priče u „Bank of Spain“ bliži se kraju, stoga je sjajna ideja znati posebne kodove koji će donijeti još uzbudljivijeg sadržaja u kojima ćete uživati:

o TV trile–i - 89811
o Akcijski trile–i - 43048
o Akcija i avantu–a - 1365
o Kriminalistička akcija i avantu–a - 9584
o Kriminalistički trile–i - 10499
o Kriminalističke TV seri–e - 26146
o Kriminalistički filmo–i - 5824
o Latinoamerički kriminalistički filmo–i - 4756
o Španjols–i - 81399657
o Nape–o - 100055
o Uzbudljivo – 100041

Samo zalijepite kod na kraj poveznice http://www.netflix.com/browse/genre/. Na primjer, ako želite gledati „Kriminalističke trilere“ upišite u traku za pretraživanje sljedeću poveznicu: https://www.netflix.com/browse/genre/10499.

Izvor: Netflix

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI