IZ MICROSOFTA

PROMJENE U OFFICE APLIKACIJAMA Stigle su nove opcije

Autor Smartlife

Sve je drugačije i u skladu s novim Windows 11 OS-om

Izvor: Microsoft

Korisnici Microsoft 365 Enterprise i Pro pretplata krajem studenog 2021. dobili su novu verziju Office paketa, a nedugo zatim ona je stigla i kućnim korisnicima. Jedna od upečatljivih promjena je novi vizualni dizajn, facelift prepoznatljivog paketa Office aplikacija u skladu s Windows 11 vizualnim promjenama.

Office 2021 vs Microsoft 365: what's the difference & what's new?
Izvor: Youtube

Microsoft je implementirao obećane promjene kod pretplatnika 365 paketa dajući korisnicima jednostavniji, stilizirani izgled u svim aplikacijama kao što je to uradio i na Android OS-u. Pored vizualnih promjena koje preslikavaju one s Windows 11 OS-a, Office 365 je dobio i neka funkcionalna unaprjeđenja, bez obzira na kojoj verziji Windows OS-a ga koristite.

Ideja novog interfejsa je osigurati "prirodnije i konzistentnije" iskustvo na svim aplikacijama. Quick Access paleta s najčešće korištenim prečicama je skrivena, ali ju možete vratiti desnim klikom na prostor u gornjem lijevom dijelu prozora i odabirom opcije Show Quick Access Toolbar.

Sinkronizacija koja baš i ne radi

Iako Microsoft kaže da bi se Office aplikacije trebale sinkronizirati s Windows temom, to se ne događa s Windows 10 i Office 365 Family pretplatom. Naime, aplikacije zadržavaju onaj sivkasti izgled bez obzira na temu vašeg OS-a. S druge strane, možda je u pitanju bug koji se događa samo nama dok to kod drugih korisnika funkcionira jer ipak je u pitanju Microsoft proizvod.

Ukoliko vam se ne sviđaju vizualne promjene možete u bilo kojoj Office aplikaciji odabrati File pa u Account i pod Office Themes odabrati Colorful kako bi se vratio koliko-toliko poznati izgled. Sinkronizacija s Windows temom bi trebala utjecati i na prikaz kada padne mrak kako bi manje opterećivala vaše oči, posebno ako već morate raditi kasno navečer.

Iako ovaj izgled ne mijenja puno toga kod Office paketa, ipak je u pitanju dobrodošla promjena za aplikacije čiji izgled već neko vrijeme nije dobio ozbiljnije promjene.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI