KORISNE BILJEŠKE

EVERNOTE: Popularna aplikacija ima 14 novih značajki

Autor Krunoslav Ćosić

Ljubitelji noteza u oblaku Evernote mogu koristiti i u offline načinu, a dostupne su i mnoge druge korisne funkcionalnosti

Izvor: - / Wavebreak / Profimedia

Izuzetno cijenjena aplikacija za zapisivanje, planiranje i stvaranje raznih popisa uključuje izvanmrežni pristup, povijest bilješki, napredno pretraživanje, prosljeđivanje e-pošte, prilagođene predloške i mnoge druge značajke.

Maksimalno ćete iskoristiti funkcionalnost Evernotea čak i kada nemate internetsku vezu. Sve vaše promjene bit će sinkronizirane čim ponovno budete na mreži. Novost je i opcija ponovnog pregleda starih verzija sadržaja uz opciju da ih vratite kao zasebne bilješke.

Rad s PDF-ovim

Možete istaknuti, voditi bilješke, dodati reakcije i anonimizirati informacije izravno u svojim PDF-ovima. Nadalje, omogućeno je pretraživanje dokumenata i slika tako da možete pronaći tekst u PDF-ovima, Word dokumentima, slikama, prezentacijama i skeniranim dokumentima.

PDF export (izvoz) se zvalo Professional, a omogućuje izvoz bilješki i bilježnica kao PDF-ova te čak i dijeljenje s onima koji (još) nemaju Evernote račun.

Izvor: Thawatchai Chawong / Panthermedia / Profimedia

Ako nešto tražite možete koristiti Booleovo pretraživanje tako da slobodno koristite operatore AND, OR, NOT i ( ) za kombiniranje ili izuzimanje ključnih riječi u upitu za pretraživanje, što rezultira specifičnijim i prilagođenijim rezultatima.

Pošaljite e-poštom bilješke na Evernote

Još je jedna opcija jako dobra i korisna. Dobijete li u e-mailu nešto što želite spremiti u Evernote slobodno proslijedite TU e-poštu na adresu povezanu s vašim Evernote računom i ona će se automatski pojaviti na vašem popisu bilježaka.

Podijelite svoje bilješke putem e-pošte - jednostavno šaljite bilješke svojim kontaktima e-pošte, bez napuštanja aplikacije Evernote.

Zabilježite li bilo kakav tekst u nekoj aplikaciji ili programu jednostavno pretvorite bilo koju svoju bilješku u predložak i uvijek iznova iskoristite njegovu strukturu.

Za pregled proračunske tablice povucite i ispustite svoje (proračunske) tablice u svoje bilješke i pogledajte kako izgleda interaktivni pregled u Evernoteu.

Bilješka s oznakom lokacije

Geografsko pretraživanje omogućuje da pronađete bilješke napravljene na mobilnom uređaju na temelju toga gdje ste bili kada ste ih stvorili. Ova je značajka dostupna pod uvjetom da ste u to vrijeme imali omogućeno praćenje lokacije.

Tipkovnički prečaci mnogima su uobičajena radnja na računalu. Uz razne prečace pokrenut ćete određene funkcije Evernotea, pomoću jedinstvene kombinacije tipki, čak i kada je Evernote u pozadini. Postoje i neke unaprijed postavljene postavke, ali od sada ih možete postaviti po željama.

Prilagodite gumb "stvori" (create) na mobilnom uređaju kako biste ga postavili za izradu svoje najčešće korištene radnje i imali ju uvijek nadohvat ruke.

Koristite li često sličnu formu za pisanje u Evernoteu slobodno napravite predložak - jednostavno pretvorite bilo koju svoju bilješku u predložak i uvijek iznova iskoristite njegovu strukturu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI