BAŠ JE PAMETAN

UMJETNA INTELIGENCIJA: Jednako mobilna kao i vaš mobilni uređaj

Autor Krunoslav Ćosić

Isprobajte ovih 5 AI alata za povećanje produktivnosti u pokretu

Izvor: Samsung

S obzirom da je umjetna inteligencija postala dio našeg dana i noći, vremena na poslu i kod kuće te na putovanju trebalo bi ju što bolje upoznati i što više koristiti kako bismo iskoristili sve benefite. I pametni telefoni su sve opremljeniji što se tiče AI-ja, a u tome prednjači Samsung s novom Galaxy S24 serijom.

Za vrijeme vožnje u javnom prijevozu predlaže vam kako razgovjetnije ili „poslovnije“ odgovoriti na e-mail vašeg šefa ili poslovnog partnera. Navečer vam pomaže arhivirati sve materijale i bilješke koje ste prikupili tijekom užurbanog dana i sastavlja sažetak u svega nekoliko trenutaka.

Izvor: Samsung

Donosimo nekoliko značajki s pomoću kojih Galaxy AI transformira način na koji radimo:

Zaobilaženje barijera u komunikaciji

Današnje tvrtke svakodnevno posluju preko granica i vremenskih zona kako bi se istražile nove tržišne mogućnosti. Međunarodna komunikacija može stvoriti nesporazume, zaplete i odgađanja u poslovanju gdje su točnost i brzina nužne.

Galaxy S24 pomaže stručnjacima učinkovitiju suradnju, bilo da su u uredu, rade od kuće ili negdje između. Isprobajte prijevod i prilagođeni ton za profesionalne e-mailove ili poruke uz značajku Chat Assist koja je dostupna na 13 jezika.

Pametni telefon nudi različite prijedloge sastavljanja poruke i stila pisanja generirane umjetnom inteligencijom, kako biste postigli pravi ton predstavljanja. Bilo da sastavljate formalni e-mail svom šefu ili zanimljivu objavu za društvene mreže ova značajka je dostupna izravno sa Samsung tipkovnice tako da ju možete koristiti na bilo kojoj aplikaciji i uvijek pogoditi odgovarajuću notu.

Organizacija i priprema su 80 posto obavljenog posla

Zna to svatko tko se unaprijed bavi organiziranjem posla koji tek slijedi. Organizirajte s AI dokumente i planove. Usred poslovnog projekta shvatili ste da su povezani materijali raspršeni posvuda: dugački e-mailovi, detaljni članci, PDF dokumenti i još mnogo toga.

Izvor: Samsung

Kada biste sve potrebne resurse mogli objediniti u jedan format uštedjeli biste sate zamornog bilježenja i pretvaranja datoteka. Značajka Note Assist možete uređivati, čitati i spremiti sažete verzije svih svojih materijala u nekoliko poteza, pretvarajući mnoštvo dokumenata u strukturiranu arhivu.

Kada otvorite dokument Note Assist vas potiče da ga pohranite u Samsung Notes aplikaciju. Značajka može automatski oblikovati tekst i ispravljati pravopisne greške prije stvaranja jednostavnog ili detaljnog sažetka s ključnim natuknicama iznad glavnog teksta, za pregledniji prikaz najvažnijih informacija.

Značajka također može sažeti tekst iz papira i knjiga te prevesti bilješke na druge jezike dok Browsing Assist značajka može pretvoriti dugačke, detaljne članke u sažetke.

Izvor: Samsung

Precizno bilježenje sastanaka

Ako je pred vama je klasičan poslovni izazov — nalazite se na važnom sastanku i pokušavate bilježiti bitne teze i istovremeno ostati fokusirani te doprinositi razgovoru s Galaxy S24 pametnim telefonom možete postići oboje.

Transcript Assist

Stvara potpune i točne zapise sastanaka i razgovora. Jednostavno snimite sastanak pomoću integrirane Samsung Voice Recorder aplikacije, a zatim će Transcript Assist ponuditi pretvorbu u tekst, s raspoređenim rečenicama prema pojedinačnim govornicima.

Izvor: Samsung

Kada dobijete prijepis razgovora možete ga podijeliti s kolegama ili urediti u Samsung Notes aplikaciji te dodati AI generirani sažetak s ključnim natuknicama pomoću Note Assist značajke. Ako imate prethodno snimljene audio datoteke bez korištenja Transcript Assist, Text to Audio značajka ih može naknadno pretvoriti u bilješke.