NA ENGLESKOM

BARD POSTAJE GEMINI: Google je promijenio naziv svojeg AI modela

Autor Igor Martić

Već je moguće isprobati što može Googleova umjetna inteligencija, pod novim nazivom

Izvor: Google blog

Nova mobilna aplikacija dostupna je već od danas i može se isprobati za razne namjene - za pripremu za razgovore za posao, otklanjanje pogrešaka u kodu, osmišljavanje novih poslovnih ideja ili stvaranje zadivljujućih slika.

Bard je Google otkrio prošle godine i od tada ga ljudi diljem svijeta koriste za suradnju s umjetnom inteligencijom na potpuno novi način. Na svojem blogu Google najavljuje da se moguće razgovarati s Geminijem uz Pro 1.0 model na više od 40 jezika i u više od 230 zemalja i teritorija.

Googleov AI od sada će se moći lakše koristiti uz Gemini Advanced i mobilnu aplikaciju. Kažu da će Gemini Advanced biti Googleov najsposobniji vrhunski AI model, a u slijepim procjenama njihovih ocjenjivača trećih strana Gemini Advanced s Ultra 1.0 sada je najpoželjniji chatbot u usporedbi s vodećim alternativama.

Bard becomes Gemini | Ultra 1.0 and a new mobile app
Izvor: Youtube

Uz model Ultra 1.0 od sada je Gemini Advanced daleko sposobniji u vrlo složenim zadacima poput kodiranja, logičkog zaključivanja, praćenja nijansiranih uputa i suradnje na kreativnim projektima. Gemini Advanced ne samo što vam omogućuje duže i detaljnije razgovore nego također bolje razumije kontekst iz vaših prethodnih upita.

Jedan od primjera je što Gemini Advanced može biti vaš osobni učitelj stvarajući korak-po-korak upute, uzorke kvizova ili rasprave naprijed-natrag prilagođene vašem stilu učenja. Može vam pomoći s naprednijim scenarijima kodiranja služeći kao zvučna ploča za ideje i pomažući vam da procijenite različite pristupe kodiranju.

Izvor: Google blog

Digitalnim kreatorima može pomoći da prijeđu od ideje do kreacije generiranjem svježeg sadržaja, analizom nedavnih trendova i razmišljanjem o poboljšanim načinima povećanja publike. Gemini Advanced od danas je dostupan u više od 150 zemalja i teritorija na engleskom jeziku, a s vremenom će ga proširiti na više jezika.

Ipak, Gemini Advanced nije besplatan za korištenje - dostupan je kao dio potpuno novog Google One AI Premium plana za 19,99 USD mjesečno, počevši s dvomjesečnim probnim razdobljem bez ikakvih troškova, uz 2 TB prostora za pohranu.

Izvor: Google blog

Google najavljuje da će pretplatnici AI Premiuma uskoro moći koristiti Gemini u Gmailu, Dokumentima, Prezentacijama, Tablicama itd. Gemini možete koristiti i na svom telefonu, s novom aplikacijom na Androidu i u aplikaciji Google na iOS-u. Uz engleski uskoro će biti dostupan na japanskom i korejskom jeziku. U najavi su novi jezici.

Uz Gemini na svom telefonu možete tipkati, razgovarati ili dodati sliku za sve vrste pomoći dok ste u pokretu: možete slikati svoju probušenu gumu i tražiti upute, generirati prilagođenu sliku za svoju pozivnicu za večeru ili zatražiti pomoć pri pisanju teške tekstualne poruke.

Izvor: Google blog

Izvor: Google blog