ZAR BAŠ MORAJU?

APLIKACIJA UVODI PRETPLATU Hoćete li i dalje ostati na Telegramu?

Autor Smartlife

Telegram je ipak prekršio svoje obećanje o reklamama i naplati

Izvor: telegram

Tko ne želi gledati reklame morat će za korištenje aplikacije Telegram platiti simboličan iznos, kroz mjesečnu pretplatu. Aplikacija je time prekršila svoje obećanje – obećavali su kako neće uvoditi pretplatu te da neće prikazivati reklame.

Telegram aplikacija svoj veliki uspjeh može „zahvaliti“ skandalu s WhatsApp podacima, kada su se mnogi korisnici odlučili napustiti WhatsApp i pronaći neku drugu aplikaciju koja ne prati što korisnici rade odnosno međusobno komuniciraju.

Osnivač Telegrama prekršio je upravo davno dato obećanje svim korisnicima - da će aplikacija zauvijek biti besplatna i bez reklama. Oglasi različitog tipa su se još tijekom listopada 2021. pojavili u Telegram aplikaciji u grupama tj. na kanalima većim od 1000 korisnika i prikazuju se svima nasumično.

Ova eksperimentalna funkcija još uvijek se testira i jednom kad bude u završnoj fazi reklame i oglasi će se prikazivati svim korisnicima, sudionicima kanala s više od 1000 pratitelja.

Kako bi se isključile reklame korisnik će morati platiti određenu pretplatu, što je najavio osobno osnivač aplikacije Pavel Durov: "Već smo započeli rad na ovoj novoj funkciji i radujemo se što ćemo je pokrenuti ovog mjeseca. Može se isključiti u obliku jeftine pretplate, što će omogućiti svakom korisniku da direktno financijski podrži razvoj Telegram aplikacije i nikada ne vidi službene reklame na kanalima".

Naravno, ako ne želite plaćati pretplatu onda ćete reklame vidjeti i dalje. Pored ovoga, vlasnik i izvršni direktor Telegram aplikacije je otkrio da će oni koji posjeduju velike kanale moći isključiti oglase na svojim kanalima za sve korisnike, ali ako za to dovoljno plate i sami.

Za sada kompanija procjenjuje “ekonomske uvjete“ kako bi ovo sve vrlo brzo i zaživjelo. Još uvijek nije objavljena cijena pretplate, kako za korisnike tako i vlasnike kanala jer Telegram još uvijek radi na tome da ovu funkciju ponudi svim korisnicima, ali saznat ćemo više kada bude spremna za primjenu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI