Pametne platforme

ŠTO JE OTKRIO TRAILER: GTA 6 donosi i dobre, ali i neke manje dobre detalje

Autor Krunoslav Ćosić

Ne stišava se bura nakon prvog trailera za igru godinu, a po mnogima i igru desetljeća

Izvor: Youtube

Grand Theft Auto VI bi mogao postati igrom godine tek u 2025. godini. Za tada je Rockstar Games najavio svoj veliki naslov od kojeg postoje velika očekivanja, a mnogi niti ne sumnjaju da će ih ispuniti. Ipak, ne sviđa se svima baš sve, sudeći po minutu i pol trailera koji je nakon jednog dana prikupio 103 milijuna pregleda.

Kao prije 10 godina, kada je najavljena igra za Grand Theft Auto V i otkrila mnogo informacija i novi naslov intrigira mnoge poznavatelje te igre koja se posljednji put pojavila prije jednog desetljeća.

Rockstar Advanced Graphics Engine (RAGE) je za Grand Theft Auto V i Red Dead Redemption 2 isporučio zadivljujuće vizualne efekte, a isto to vrijedi i za njihove prethodnike. Izgleda da bi novi GTA 6 mogao imati još bolju grafiku od očekivane, sudeći po komentarima na internetu.

Izvor: Youtube

Veliki je fokus na likovima koji izgledaju realistično i stilizirano, ima ih puno i raznoliki su, a oni modno osviješteni primijetit će različita odijela i dobre frizure, a simpatije osvaja i animacija hodanja likova. Primjećuju se jarke boje na kakve smo i prije bili naviknuti, gledajući najavne postere.

Svakako je i Vice City u stilu Miamija doprinio dobroj grafici jer se radi o dijelovima grada koji su inače šareni – tko ne voli plaže, noćne klubove, plavu boju oceana, ali i močvare dobro izgledaju. Primjetno je jako puno ljudi u prvim kadrovima pa nakon 90 sekundi najave možemo samo pretpostavljati kako će dobro izgledati grafika i boje u GTA VI.

Izvor: Youtube

Sjećate se Bonnie i Clydea, poznatih likova – izgleda da je novi nastavak franšize inspiriran upravo njima, a to znači da ćemo u GTA 6 imati dva potencijalna glavna lika. Tako se sugerira iz najave jer na početku imamo djevojku Luciju koja izlazi iz zatvora i njezinog dečka koji već u prvim kadrovima pljačkaju trgovinu. Zatim na scenu stupa policija i policijska potjera.

Znači li to da ćemo se moći igrati kao oba lika, što su najavljivale i prethodne glasine? Pokazuju se istinitima. Imamo time i potvrdu da će glavna protagonistica Lucia (po prvi put žena) biti glavna u jednom GTA nastavku. I dok će se to jednima svidjeti drugi takvo nešto ne podržavaju u franšizi poznatoj po muškim glavnim likovima.

Izvor: Youtube

Izvor: Youtube

Za sada se primjećuje, barem iz trailera, jako puno lokaliteta, ali ne znamo pravu priču. Znamo da je Lucia izašla iz zatvora i odmah se vraća kriminalnom životu. Hoće li to biti glavna priča i glavni lik? Ne znamo, možemo samo nagađati.

Ako bismo tražili što se ljudima najmanje sviđa onda je to svakako datum kad će igra biti objavljena. Odnosno, godina kad će doći u prodaju. Do 2025. godine je najmanje godina i mjesec dana, a može se to razvući i na gotovo dvije godine.

Kašnjenje ne smijemo niti spomenuti niti pomisliti na to. Iako je realno moguće jer su i Grand Theft Auto IV i Grand Theft Auto V bili odgođeni. Možda je odgoda prebacivanje igre na završetak u 2025. godini, umjesto u očekivanoj 2024. Vidjet ćemo, s nestrpljenjem čekamo sljedeći trailer.

Grand Theft Auto VI Trailer 1
Izvor: Youtube

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI