U Abu Dhabiju

HONOR PREDVIĐA BUDUĆNOST: Što je sljedeće za pametne uređaje?

Autor Krunoslav Ćosić

„Inovacije usmjerene na čovjeka osigurat će nove mogućnosti za sljedeću generaciju pametnih uređaja“

Izvor: Honor

Izjavio je to Ray Guo, CMO tvrtke Honor te dodao kako „poslovni svijet ulazi u uzbudljivu novu eru u kojoj će tehnologija igrati središnju ulogu. Preklopni uređaji su na korak do toga da postanu mainstream, AI na uređaju utire put transformativnoj eri, a upravo spomenute tehnologije usmjerene na čovjeka, kao što je tehnologija zaslona za udobnost očiju, poboljšavaju iskustva interakcije između čovjeka i uređaja. Iz naše perspektive, ovo je sljedeće za pametne uređaje“.

Honor je gostovao na Fortune Global Forumu 2023. održanom u Abu Dhabiju te sudjelovao u raspravi o budućnosti pametnih uređaja. Uz dr. Raya Guoa, CMO-a tvrtke Honor, u panelu “Novi inteligentni svijet: Što je sljedeće za pametne uređaje” sudjelovali su Ben Wood, glavni analitičar i CMO CCS Insighta, te Frank Holzmann, globalni izvršni potpredsjednik odjela Electrical Service, TÜV Rheinland.

Tijekom panel rasprave govornici su usporedili preklopne uređaje u industriji pametnih telefona i električna vozila u automobilskoj industriji — obje su industrije napravile nove koncepte kojima žele promijeniti stvari na bolje.

Izvor: Honor

Najnoviji podaci tako podaci da je u Kini više od 64% korisnika vrhunskih pametnih telefona otvoreno prijeći na preklopne, što sugerira da se industrija nalazi na prekretnici u kojoj preklopni pametni telefoni postaju mainstream.

Određene značajke preklopnih uređaja dosad još nisu bile usavršene, prije svega prenosivost, izdržljivost i trajanje baterije. Sada su uređaji, kao što je Honor Magic V2, tanki i lagani poput običnih pametnih telefona, dok istovremeno pružaju sve prednosti impresivnog preklopnog zaslona.

Izvor: Honor

Uz to, Honor Magic V2 testiran je da izdrži najmanje 400.000 presavijanja, što predstavlja veliku izdržljivost, a uključuje i tehnologiju silicij-ugljične baterije za cjelodnevno trajanje baterije. Nakon što je riješio ove “slabe” značajke Honor je nedavno postigao značajnu prekretnicu i proizveo milijun preklopnih pametnih telefona.

Honor Magic V2 trenutno je najprodavaniji preklopni model na kineskom tržištu, zauzimajući 25% udjela u rastućem tržištu preklopnih uređaja, prema podacima tvrtke za analizu industrije Omdia.