IPHONE, IPAD, MAC

APPLE APP STORE: Ovo su najbolje aplikacije i igre u 2023.

Autor Krunoslav Ćosić

Apple je predstavio najboljih 14 aplikacija i igara koje su obilježile 2023. godinu

Izvor: Shutterstock

Pobjedničke aplikacije i igre uključuju programere iz cijelog svijeta, a odabrao je urednički tim App Storea za koje smatraju da pružaju značajna iskustva korisnicima i inspiriraju kulturne promjene. Pobjednici App Store Awarda odabrani su između gotovo 40 finalista.

"Inspirativno je vidjeti načine na koje programeri nastavljaju stvarati nevjerojatne aplikacije i igre koje redefiniraju svijet oko nas", rekao je Tim Cook, izvršni direktor Applea te dodao: "Ovogodišnji pobjednici predstavljaju neograničeni potencijal programera da ožive svoje vizije stvarajući aplikacije i igre s izuzetnom domišljatošću, iznimnom kvalitetom i misijama vođenim svrhom."

Apple je App Store pokrenuo u 2008. godini, a trgovina trenutno ima 1,8 milijuna aplikacija i posjećeno 650 milijuna tjednih posjetitelja u 175 zemalja i regija.

Najbolje aplikacije u 2023.

Za najbolju iPhone aplikaciju godine proglašena je AllTrails. Aplikacija njeguje zajednicu kroz sveobuhvatne vodiče stazama i istraživanje na otvorenom za svakoga.

AllTrails
Izvor: Apple App Store

Najboljom iPad aplikacijom proglašena je Prêt-à-Makeup - nudi realističan blok za crtanje šminke na iPadu, a namijenjena je za profesionalne umjetnike i povremene korisnike istovremeno potičući inkluzivnost i samoizražavanje.

Prêt-à-Makeup
Izvor: Apple App Store

Najbolja Mac aplikacija godine je Photomator čiji alati pokretani strojnim učenjem čine napredne zadatke uređivanja pojednostavljenima i besprijekornima.

Photomator
Izvor: Apple App Store

Najbolja aplikacija za Apple TV Je MUBI - njeguje iznimne indie filmove i međunarodne dokumentarce s ljudskim dodirom.

MUBI
Izvor: Apple App Store

Najboljom aplikacijom za Apple Watch proglašena je SmartGym – ova aplikacija „blista“ na Apple Watchu svojom opsežnom zbirkom vježbi, rutina i robusnih izvješća o fitnessu.

SmartGym
Izvor: Apple App Store

Najbolje igre u 2023.

Najbolja igra za iPhone je Honkai: Star Rail, a kroz igru igrača vodi kroz narativ pun složenih likova i taktički bogate borbe na iPhoneu.

Honkai Star Rail
Izvor: Apple App Store

Najbolja igra za iPad je Lost in Play - poziva igrače da se uključe u šarmantnu, djetinju maštu tijekom epske avanture u kojoj se igra po sistemu pokaži i klikni.

Lost in Play
Izvor: Apple App Store

Najboljom igrom godine za Mac proglašena je Lies of P – igračima predstavlja izvrsno osmišljen svijet mračne fantazije.

Lies of P
Izvor: Apple App Store

Najboljom Apple Arcade igrom proglašena je Hello Kitty Island Adventure - pruža impresivan svijet igranja čiji je glavni cilj sklopiti što više prijateljstava.

Hello Kitty Island Adventure
Izvor: Apple App Store