I ZA SASTANKE

MICROSOFTOV COPILOT: Star je tek 8 mjesec, a omogućuje veliku produktivnost

Autor Krunoslav Ćosić

Korisnici sada mogu nadoknaditi propušteni sastanak gotovo četiri puta brže

Izvor: Microsoft

Korisnici Microsoft Copilota dosegli su povećanje produktivnosti od 70%, sa značajnim poboljšanjima u kvaliteti rada (68%) i kreativnim procesima (68%), pokazuje najnoviji Microsoftov izvještaj Work Trend Index.

Kažu da se učinak Copilota proteže i na sastanke jer njegovi korisnici sada mogu nadoknaditi propušteni sastanak gotovo četiri puta brže. Pogodnosti uključuju i provođenje manje vremena u rješavanju e-mailova (64%) ili pripremi prve verzije e-maila (87%).

Copilot za Microsoft 365 je transformativni alat kojeg su već prihvatili industrijski divovi kao što su Visa, BP, Honda i Pfizer te Microsoftovi partneri kao što su Accenture, EY, KPMG, Kyndryl i PwC, a postaje i generalno dostupan.

Novi Microsoft Copilot Dashboard organizacijama nudi uvid u svoju učinkovitost, a Copilot Profile oblikuje odgovore na temelju individualnih preferencija i uloga. Nove značajke u Copilotu u Outlooku pomažu u pripremi sastanaka, a, uz nove opcije pisanja bilješki i korištenja whiteboarda koje nudi Copilot u Microsoft Teamsima, svi mogu lakše pratiti sadržaj sastanaka.

Izvor: Microsoft

Novost je Copilot Studio, low-code alat koji organizacijama omogućava da prilagode Microsoft Copilot za Microsoft 365 integrirajući ključne poslovne podatke i kreirajući prilagođene kopilote za razne svrhe.

Copilot se može koristiti i u službama za korisnike. Microsoft Copilot for Service je najnoviji kopilot koji pruža podršku temeljenu na specifičnim ulogama i pomaže poslovnim sustavima da ubrzaju transformaciju službe za korisnike pomoću umjetne inteligencije.

Satya Nadella, Microsoft
Izvor: Microsoft

Nadalje, Microsoft Dynamics 365 Guides pomaže zaposlenima u direktnom kontaktu s korisnicima da obave kompleksne zadatke i brže riješe probleme ne prekidajući tijek rada. Microsoft Copilot za Azure pojednostavljuje svakodnevnu IT administraciju jer nudi unificirano iskustvo chata uzimajući u obzir ulogu i ciljeve korisnika.

I još jedna informacija za kraj: Bing Chat i Bing Chat Enterprise od sada postaju Copilot te će biti generalno dostupni počevši od 1. prosinca 2023.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI