LAKŠE JE OD SADA

APLIKACIJA TELEGRAM: Stigli su novi odgovori, oblikovanje citata

Autor Igor Martić

Posljednje ažuriranje donosi opcije uređivanja odgovora te podesive preglede veza

Izvor: telegram

Od sada ćete koristeći aplikaciju za instant poruke moći citirati određene dijelove poruka kada odgovarate tako da je lakše razumijevanje ukoliko odgovarate na nešto duži komentar u kojem se piše o više tema.

Možete poslati svoje odgovore u drugim chatovima, dodavati oblikovanja citata bilo kojem tekstu, zatim konfigurirati preglede veza, odabrati boju za svoj račun i još mnogo toga.

Odgovori su unaprijeđeni

Telegram je uveo odgovore još 2015., po prvi put dajući ljudima intuitivan način praćenja složenih razgovora u chatovima. Druge aplikacije za razmjenu poruka usvojile su Telegramov standard, a sada aplikacija za instant poruke pomiče granice.

Od sada korisnici mogu citirati određene dijelove bilo koje poruke, čineći njihove odgovore 100% preciznima. Dodirom citata fokusirate se na točnu lokaciju u izvornoj poruci s prekrasnom animacijom.

Za citiranje poruke dodirnite poruku (na iOS-u zadržite poruku), zatim držite i povucite za odabir teksta i odaberite 'Citiraj'.

Počevši od sada odgovori se mogu slati i drugim chatovima – u slučaju da želite odgovoriti privatno ili premjestiti raspravu u drugu grupu ili kanal. Dodirom na odgovor iz drugog chata otvara se poruka u izvornom chatu ako vam je dopušten pristup.

Kako biste odgovorili u drugom chatu dodirnite traku za odgovor iznad polja za unos, odaberite 'Odgovori u drugom chatu' (Reply in Another Chat), a zatim odaberite gdje ga želite poslati.

Oblikovanje citata

Osim izravnog citiranja drugih možete dodati oblikovanje citata bilo kojem tekstu, uključujući više citata u jednom odgovoru. Telegram je u novom ažuriranju aplikacije poboljšao kontekstni izbornik kako bi olakšali pristup opcijama oblikovanja.

Izvor: telegram

Podesivi pregled (preview) veze

Godine 2015. Telegram je također bio prva aplikacija za razmjenu poruka koja je dodala detaljne preglede poveznica, prikazujući naslov, opis i medije za web stranicu.

Novo ažuriranje aplikacije Telegram daje vam neviđenu kontrolu nad pregledima veza u vašim porukama. Možete promijeniti veličinu medija, odabrati hoće li se pregled pojaviti iznad ili ispod vaše poruke i odabrati koju vezu želite pregledati, ako ih ima nekoliko. I otvaranje poveznica postalo je lakše jer sada možete dodirnuti bilo gdje u području pregleda.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI