više od 1000 sudionika

SAMSUNG AI FORUM 2023: Najnovija AI istraživačka dostignuća

Autor Krunoslav Ćosić

„U posljednje vrijeme pažnja je sve više usmjerena prema generativnoj AI tehnologiji"

Izvor: Samsung

Samsung Electronics održao je dvodnevni Samsung AI Forum 2023 na kojem su predstavljena najnovija istraživačka dostignuća u umjetnoj inteligenciji i računalnom inženjerstvu, pridonoseći unaprjeđenju tvrtke poluvodičke tehnologije sljedeće generacije.

S više od 1000 sudionika — uključujući vodeće akademike, stručnjake iz industrije, istraživače i studente — prvi dan sedmog Samsung AI Foruma održao se u kongresnom centru „Suwon u Gyeonggi-dou“ u Južnoj Koreji, pod temom „AI velikog razmjera za bolje sutra.”

Domaćin prvog dana dvodnevnog foruma bio je Samsung Advanced Institute of Technology (SAIT), a domaćin drugog dana bio je Samsung Research u Samsung R&D kampusu u Seulu u Južnoj Koreji.

Izvor: Samsung

„U posljednje vrijeme pažnja je sve više usmjerena prema generativnoj AI tehnologiji, budući da nam pruža potencijal za otključavanje novih rješenja i suočavanje s dugotrajnim izazovima. No, potreba za dubinskim istraživanjem sigurnosti, pouzdanosti i održivosti umjetne inteligencije u isto vrijeme raste“ istaknuo je u svom uvodnom govoru Kye Hyun Kyung, predsjednik i izvršni direktor odjela za rješenja za uređaje (DS) tvrtke Samsung Electronics.

Također dodao je: „Očekujemo da će ovaj forum — na kojem su se okupili vrhunski svjetski stručnjaci — biti platforma za raspravu o načinima stvaranja svjetlije budućnosti putem AI i poluvodičkih tehnologija."

Izvor: Samsung

Izvor: Samsung

Izvor: Samsung

Prvi dan Samsung AI Foruma 2023 naglasio je dvije ključne teme: LLM algoritmi i transformacija umjetne inteligencije (AI) u industriji te računarstvo velikih razmjera i simulacija. Drugog dana pričalo se o radu velikih jezičnih modela (LLM-ova) i izazovima s kojima se suočavaju u svakoj fazi, kao i njihova buduća putanja.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI