NEMA VIŠE IGRANJA

KAKO ĆE SE DJECA IGRATI? Gasi se kineska verzija Fortnitea

Autor Krunoslav Ćosić

Igra više nije dostupna za preuzimanje i registraciju novih korisnika

Izvor: Edmund Kijonka / Česká ilustrační fotografie / Profimedia

Sigurno ste čuli za odluku kineskih vlasti koje su djeci ograničile vrijeme koje tijekom tjedna smiju provesti u igranju računalnih igara – na samo tri sata tjedno! Restrikcije su zahvatile i lokalnu inačicu igre Fortnite koji prestaje s radom.

Programeri koji stoje iza kineske verzije popularne igre Fortnite najavili su da će se naslov zatvoriti 15. studenog 2021., samo nekoliko mjeseci nakon što je vlada naredila smanjenje vremena koje djeca smiju provoditi u igranju igara, a razlog je zabrinutost zbog ovisnosti o igrama.

Izvor: Ascannio / Alamy / Alamy / Profimedia

Za postojeće korisnike pristup će biti ukinut sredinom studenog kada će poslužitelj za igre prestati s radom. Razlozi preseljenja službeno nisu navedeni. Programeri igara, koji se sastoje od Epic Gamesa i Tencenta, zahvalili su se igračima "koji su se ukrcali u autobus" i sudjelovali u takozvanom testu Fortress Night.

Fortnite je službeno lansiran u Kini u travnju 2018., izvijestio je South China Morning Post. Kineski se naslov značajno razlikuje od verzije Fortnitea na zapadnim tržištima, kako bi bio u skladu s propisima zemlje i kulturnim normama.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI