BEZ BRIGE

APPLE SMISLIO: Kako ažurirati softver telefona bez otvaranja kutije

Autor Smartlife

Ne bi li bilo sjajno da ne moramo odmah ažurirati nove telefone? Apple navodno ima rješenje

Izvor: Apple

Ažuriranja operativnog sustava često su vrlo korisna – ne samo zato što donose nove značajke našim uređajima već i zato što često sadrže sigurnosne zakrpe i popravke grešaka u sustavu. To se posebno odnosi na uređaje koji su tek lansirani.

Primjerice, prvi kupci novih iPhone 15 telefona mogli su odmah ažurirati softver na verziju iOS 17.0.1, a nedugo nakon lansiranja na verziju 17.0.3, koja je trebala ispraviti probleme s pregrijavanjem.

Naravno, bilo bi idealno da to ne moramo činiti odnosno da je softver već pri prvom uključivanju ažuran i da umjesto gubljenja vremena možemo odmah koristiti novi telefon. To bi se moglo i ostvariti jer Apple navodno želi ažurirati svoje telefone prije prodaje, bez otvaranja kutije.

Izvor: Krunoslav Ćosić

Prema riječima poznatog analitičara Marka Gurmana Apple je smislio kako nadograditi softver uređaja bez kutija. Riječ je o sustavu koji bi koristio posebne uređaje koji bi uključili iPhone dok je još u kutiji, pokrenuli nadogradnju, a zatim ugasili uređaj.

Nažalost, Gurman nije iznio više detalja o kojem se točno uređaju radi, no prema informacijama do kojih je došao ovaj bi sustav mogao profunkcionirati prije kraja ove godine.