Uskršnje jaje

KAD DOĐE ANDROID 14: Moći ćete igrati jednu skrivenu igru

Autor Smartlife

Sljedeća verzija Android već je tu, za Google Pixel telefone, a ostali Androidi će ažuriranje dobiti do kraja godine

Izvor: YouTube / 9to5Google

Android 14 ima skrivenu igru, evo kako je pronaći. Službeni Android 14 logo, na crnoj podlozi koja predstavlja zvjezdano nebo i svemirski brod na njemu, krije tzv. "Uskršnje jaje". Sa svakom novom verzijom operativnog sustava Android Google korisnicima isporučuje skriveno "uskršnje jaje". Ta je praksa započela 2010. s Androidom 2.3 Gingerbread i od tada nije prestala.

Takozvano "uskršnje jaje" je skrivena funkcija ili opcija, od manjeg značaja za osnovnu funkciju samog softvera, koja nije vidljiva na prvi pogled, ali je skrivena unutar sustava i potrebno ju je pronaći (obično je neka slika, ilustracija ili zabavna igra).

U novom Androidu 14 to je službeni logo tog softvera na crnoj podlozi koja predstavlja zvjezdano nebo i svemirski brod na njemu. Međutim, "lebdeći" logo skriva igru u kojoj igra upravlja letjelicom u svemiru.

Izvor: YOUTUBE / MR ANDROID FHD

Kako pronaći "uskršnje jaje"?

Kao i kod ranijih verzija Androida, za skriveno "iznenađenje" potrebno je malo pročeprkati po postavkama:

Otvorite postavke te odaberite O telefonu. Zatim otvorite Android verzija te na sljedećoj stranici dodirnite nekoliko puta Android verzija kako biste otvorili stranicu s koje ste pokrenuli igru. Dodirnte
Android logo, zatim držite prst na njemu nekoliko sekundi.

Logotip će tada početi podrhtavati na ekranu i telefon će vibrirati. Nakon nekog vremena vibracija će prestati, a na ekranu će se pojaviti mali svemirski brod koji leti svemirom. Letjelicom upravljate dodirom i pritiskom na ekran kao i pomicanjem prsta duž prikazanog zelenog kruga u sredini ekrana. Izađite iz igre pritiskom na tipku Natrag.