Smart Cottage

IFA 2023: Ekološki osviješteni način života u LG održivom selu

Autor Krunoslav Ćosić

Na sajmu IFA u Berlinu LG predstavlja „Održiv život, radost za sve“

Izvor: Krunoslav Ćosić

Kako izgleda ekološki osviješten životni stil s energetski učinkovitim kućanskim uređajima može se vidjeti ovih dana u Berlinu, u paviljonu 18 u kojem LG u održivom selu (LG Sustainable Village) prikazuje niz vrhunskih i visoko učinkovitih uređaja i rješenja.

Nadahnuto šumskom stazom LG održivo selo ima ključne elemente ESG strategije tvrtke ugrađene u njegov dizajn i konstrukciju, s ekološki odgovornim materijalima uključujući reciklirane tkanine i mrežaste mreže koji se koriste za smanjenje utjecaja strukture.

Tijekom izložbe posjetitelji će vidjeti LG-jeva rješenja za pametne domove koja donose održivost u svakodnevni život kao što je Smart Cottage, najsuvremeniji energetski učinkoviti uređaji, personalizirani kućanski uređaji te inovativni uređaji i usluge usmjerene na europsko premium tržište.

Izvor: LG

Smart Cottage je kompaktna, montažna kuća koja integrira krovne solarne panele od 4 kilovata (kW) s energetski učinkovitom Therma V R290 Monobloc toplinskom pumpom za zrak i sveobuhvatnim kompletom kućanskih uređaja.

Kućanski uređaji su WashTower Compact, ugradbena pećnica, QuadWash perilica posuđa, indukcijsko električno kuhalo i pročišćivač vode. Uz Smart Cottage posjetitelji će vidjeti i Net-Zero Vision House koja predstavlja LG-jeva rješenja za upravljanje energijom, kao i niz visoko učinkovitih kućanskih uređaja dizajniranih za europsko tržište, uključujući perilicu, sušilicu, hladnjak i perilicu posuđa.

Izvor: LG

Zanimljiv je i LG-jev sustav za pohranu energije (ESS) može se prilagoditi različitim scenarijima i uvjetima korištenja energije. Posjetitelji mogu saznati više o procesima koje ESS koristi za pohranu i potrošnju viška energije prikupljene iz kućnih solarnih panela te kako mogu praktično kontrolirati LG-jeve kućanske uređaje i pratiti potrošnju energije putem aplikacije ThinQ.

U ThinQ Home Zone sudionici IFA-e mogu iskusiti personaliziranu prilagodljivost i nadogradnju LG ThinQ UP 2.0. Upcycling Workshop Zone ističe neke od kućanskih aparata izrađene od reciklirane plastike kao što su LG PuriCare AeroFurniture pročišćivač zraka i Styler ShoeCase i ShoeCare rješenja.

Izvor: Krunoslav Ćosić

LG Signature

Druga generacija Signature linije uključuje perilicu-sušilicu s toplinskom pumpom koja štedi energiju i nježna je prema rublju te Dual InstaView hladnjak koji ima InstaView prozore na vratima, omogućujući korisnicima da vide sve što je unutra bez potrebe za otvaranjem hladnjaka.

Izvor: Krunoslav Ćosić

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI