KLIKNI I SNIMI

TRAJANJE DO 60 SEKUNDI: Podijelite videozapise u stvarnom vremenu

Autor Igor Martić

WhatsApp beta za Android 2.23.16.9 donosi jednu veliku novost

Izvor: WhatsApp

WhatsApp uvodi značajku video poruka i od danas je konačno dostupna većem broju korisnika. S ovom značajkom moguće je dijeliti videozapise u stvarnom vremenu u trajanju do 60 sekundi. Slanje video poruka je lagano, poput slanja glasovne bilješke: zapravo, trebate samo jednom dodirnuti ikonu mikrofona unutar razgovora kako biste je pretvorili u gumb kamere.

Mark Zuckerberg je najavio da se mogućnost snimanja i dijeljenja video poruka pojavljuje na WhatsAppu, a očekuje se da će doći do svih korisnika tijekom sljedećih tjedana. Nakon instaliranja najnovijeg ažuriranja WhatsApp beta za Android 2.23.16.9 iz Google Play Storea mnogi korisnici konačno mogu eksperimentirati s ovom značajkom počevši od danas.

Video poruke nude novi pristup u stvarnom vremenu za odgovaranje na poruke sa svime što želite izraziti i podijeliti s videom unutar 60 sekundi. Ova se značajka može koristiti kao način dijeljenja nezaboravnih trenutaka, zajedno s istinskim emocijama koje samo videozapisi mogu prenijeti. Kao što je prikazano na priloženoj snimci zaslona jednim dodirom ikone mikrofona prebacit ćete se u video način rada.

Izvor: Wabetainfo


Korisnici također imaju mogućnost prijeći prstom prema gore kako bi omogućili način snimanja bez ruku. Kada se otvore u chatu, videozapisi će se automatski reproducirati bez zvuka, a zvuk će se početi reproducirati jednostavnim dodirom na videozapis.

Videoporuke su end-to-end kriptirane čime se osigurava njihova sigurnost i privatnost tijekom cijelog procesa isporuke željenom primatelju. Značajka video poruka dostupna je većem broju korisnika koji instaliraju najnovija ažuriranja WhatsApp beta za Android iz trgovine Google Play, a u nadolazećim danima bit će dostupna još većem broju ljudi.