Istina!

T KAO TRUMP Ili T kao Truth

Autor Davor Dakić

Kako vam se čini logotip društvene mreže Donalda Trumpa?

Izvor: SOPA Images / Sipa Press / Profimedia

Kako je i najavljivao više puta, a razlog je izbacivanje s društvenih mreža Twitter i Facebook, Donald Trump pokreće svoju društvenu mrežu koju je nazvao Istina odnosno Truth. Na fotografiji je ilustracija logotipa nove društvene mreže koja se sastoji od velikog slova T, a iako je korištena plava boja poput Facebooka, nijansa plave boje ipak nije ista. Facebook u svojem logotipu ima malo slovo „f“.

Ilustracija logotipa na pametnom telefonu predstavlja najavu početka rada nove društvene mreže koju pokreće bivši američki predsjednik Donald Trump, a Truth Social bit će u vlasništvu Trump Media & Technology Group (TMTG).

Izvor: Shutterstock

Trump je novu mrežu najavio kao odgovor na tiraniju velikih tehnoloških tvrtki. Prilikom izbora za Bijelu kuću Trump je društvene mreže koristio svakodnevno, a naročito je vrlo često tvitao na Twitteru koji mu je zauvijek zabranio pristup. Što se tiče Facebooka, tamo je samo suspendiran nakon što su Trumpovi pristaše u siječnju 2021. godine upali u američki Kaptol.

Trump je, uz samopromociju, društvene mreže koristio i za širenje laži kojima je obmanjivao javnost, poput izjave da je Covid-19 manje smrtonosan od gripe.

Izvor: Shutterstock

U međuvremenu, Trump je pokrenuo web stranicu From the Desk of Donald J Trump na kojoj je u formi bloga objavljivao svoje članke, ali web stranica je trajno ugašena za manje od mjesec dana nakon što je pokrenuta, a privukla je mali broj korisnika.

Nova društvena mreža Trutj Social bit će dostupna samo za pozvane goste, a trebala bi startati već tijekom studenog 2021. U 2022. godini tijekom tri mjeseca trebala bi biti dostupna svima.

Izvor: SOPA Images / Sipa Press / Profimedia