Pametne platforme

NEARBY SHARE ZA WINDOWS: Od sada je i službeno dostupan

Autor Davor Dakić

Alat olakšava dijeljenje datoteka između Windows računala i Android uređaja

Izvor: Google

S gotovo 3 milijarde aktivnih Android uređaja diljem svijeta Nearby Share omogućuje jednostavan način dijeljenja datoteka na vašim telefonima i tabletima, Chromebookovima i drugim uređajima. Ranije ove godine Nearby Share proširen je beta verzijom za podršku Windows osobnim računalima, omogućujući vam povezivanje nove vrste hardvera s Android uređajima u blizini.

Nearby Share za Windows, dostupnu kao aplikacija za preuzimanje na osobnim računalima diljem svijeta, sada je instaliralo više od 1,7 milijuna ljudi. Budući da su fotografije i videozapisi najpopularnije vrste datoteka za slanje, vidjeli smo da se više od 50 milijuna datoteka prenosi između računala i Android uređaja od lansiranja.

Izvor: Google

Nema potrebe tražiti bilo kakve kabele ili žice – dijeljenje medija na vlastitim uređajima ili s prijateljima i obitelji u blizini moguće je uz samo nekoliko klikova. earby Share sa sustavom Windows nudi poboljšane performanse i nove funkcije koje vam mogu dodatno olakšati dijeljenje sadržaja i ostati produktivni.

Što je novo s dijeljenjem u blizini na vašem računalu

Otkako je aplikacija pokrenuta u beta verziji u ožujku 2023. Android je nastavio poboljšavati ukupnu brzinu i pouzdanost. Ažuriranja su pomogla smanjiti padove i povećati stopu uspješnosti prijenosa datoteka. Sa službenim izdanjem dodaju se nova poboljšanja proizvoda aplikaciji Dijeljenje u blizini za Windows:

• Dodano je procijenjeno vrijeme za dovršetak prijenosa datoteka. To može biti od pomoći kada šaljete velike datoteke poput videozapisa ili cijelih mapa i želite vidjeti koliko će brzo biti podijeljene
• Sada postoji i pregled slike unutar obavijesti uređaja koji vam pomaže da potvrdite da se dijeli ispravna datoteka.

Stiže Nearby Share u sustavu Windows

Kako bi dijeljenje između Android uređaja i osobnih računala bilo još besprijekornije Google surađuje s partnerima poput HP-a na uključivanju aplikacije Nearby Share na odabranim Windows računalima, kao što je HP Dragonfly Pro.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI