PRIJEVOD, KARTE...

Googleov web preglednik na Apple iPhoneu i iPadu

Autor Davor Dakić

Isprobajte ova četiri nova načina korištenja Chromea na iOS-u

Izvor: Google

Google za Appleov iOS omogućuje nove značajke koje su inače od prije već dostupne u Chrome pregledniku. Uz nedavno pokrenute značajke kao što su Chrome Actions dolaze četiri ažuriranja koja će omogućiti stvaranje događaja u kalendaru, prijevod web stranica i pretraživanje pomoću slika izravno u Chromeu na iOS-u.

1. Pogledajte adresu na karti

Kada vidite adresu u Chromeu na iOS-u više ne morate mijenjati aplikacije da biste je potražili na karti. Chrome sada koristi AI za otkrivanje adresa na web stranicama i, kada pritisnete i držite otkrivenu adresu, vidjet ćete opciju da je vidite na mini Google kartama izravno unutar Chromea.

Izvor: Google

2. Jednostavno kreirajte događaje u kalendaru

Korisnici Chromea na iOS-u sada mogu kreirati događaje Google kalendara izravno u Chromeu bez potrebe za prebacivanjem aplikacija ili ručnim kopiranjem informacija. Samo pritisnite i držite otkriveni datum i odaberite opciju da ga dodate u svoj Google kalendar. Chrome će automatski stvoriti i popuniti događaj u kalendaru s važnim detaljima kao što su vrijeme, lokacija i opis.

Izvor: Google

3. Imat ćete bolje prijevode

Kako se modeli umjetne inteligencije poboljšavaju Chrome postaje sve bolji u otkrivanju jezika web stranice i predlaganju prijevoda. Recimo da planirate posjetiti muzej u Italiji, ali mjesto je na talijanskom, a vi ne govorite taj jezik. Chrome će automatski ponuditi prijevod web stranice muzeja na željeni jezik.

Izvor: Google

Također, sada možete prevesti određeni dio stranice pomoću Google prevoditelja izravno u pregledniku Chrome na vašem iOS uređaju.

4. Pretražujte kamerom

Uz aplikaciju Google Lens možete koristiti pretraživanje pomoću slika – moći ćete pretraživati stvari poput prepoznavanja biljaka, dobivanja pomoći za domaću zadaću i prijevoda jezika u stvarnom vremenu.

Izvor: Google

Lens se u Chromeu na iOS-u može koristiti tako da dugo pritisnete sliku koju pronađete tijekom pregledavanja. U nadolazećim mjesecima moći ćete koristiti svoju kameru za pretraživanje, ako s kamerom snimite nešto i želite saznati više. Bit će dostupna opcija prepoznavanja i istraživanja i s postojećim slikama koje se nalaze u galeriji telefona. Potražite ikonu Lens u adresnoj traci Chromea na iOS-u.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI