METAVERZUM

AR ISTRAŽIVANJE: Meta ulaže 400 milijuna dolara

Autor Igor Martić

Istraživat će se AR tehnologija uključujući minijaturne svjetlosne zaslone

Izvor: Shutterstock

Meta Platforms će u četverogodišnji program istraživanja i razvoja proširene stvarnosti (augmented reality) uložiti 400 milijuna dolara. Program će ići u suradnji s University College Cork sa sjedištem u Republici Irskoj koji pokriva temeljne tehnologije za poticanje širokog prihvaćanja AR platformi.

Istraživački program vodit će profesor Paul Hurley s Nacionalnog instituta Tyndall, kojeg je tvrtka Meta Platforms postavila za industrijskog predstojnika u poluvodičkim tehnologijama, piše Mobile World Live. Hurley će imenovati tim doktorskih studenata koji će raditi s Meta Platforms na istraživanju tehnologija uključujući minijaturne svjetlosne zaslone.

Izvor: Facebook

Glavni izvršni direktor Nacionalnog instituta Tyndall, profesor William Scanlon, izjavio je da će rad s Meta Platforms unaprijediti program istraživanja poluvodiča i "nadamo se da će dovesti do novih napretka u tehnologijama zaslona i inovacijama proizvoda za AR sektor".

Kao što je poznato proširena stvarnost je za tvrtku Meta i njezinog vlasnika Marka Zuckenberga ključni element metaverzalnih planova, iako se suočava s rastućim nemirima ulagača oko strategije jer očigledno ne vjeruju svi u neku novu stvarnost, koja bi kompaniji i ulagačima trebala donijeti nove milijarde zarade i milijune odnosno milijarde korisnika, kao što ih generiraju drugi servisi poput Facebooka i Instagrama.

Izvor: Shutterstock

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI