MORE NOVIH NASLOVA

XBOX GAMES SHOWCASE I STARFIELD DIRECT: Igre koje igrači nestrpljivo iščekuju

Autor Krunoslav Ćosić

Od next-gen naslova i dosad neviđenih ekskluzivnih naslova do uzbudljivih ažuriranja igara

Izvor: xbox

Kroz dva događaja Xboxa i Bethesde (Xbox Games Showcase i Starfield Direct) otkrivena je postava njihovih najambicioznijih igara ikada. U Xbox Games Showcase 2023 pokazali su budućnost platformi – od konzole preko PC-ja i dalje te su predstavili igre za koje su korisnici najviše tražili da ih vide.

To su naslovi sljedeće generacije: Starfield, Senua's Saga: Hellblade II, Forza Motorsport (stiže 10. listopada 2023.), Avowed i mnogi drugi. Tijekom Xbox Games Showcasea najavili su 27 igara (od kojih će 21 biti dostupna za Xbox Game Pass i/ili PC Game Pass).

Starfield Direct je „krenuo među zvijezde“ kako bi ponudio neviđeni pristup prvom novom Bethesda Game Studios u više od 25 godina. Prije lansiranja koje će biti 6. rujna direktor Starfield igre Bethesda Game Studios Todd Howard i njegov tim dali su detaljan uvid u prilagodbu likova i istraživanje.

Iz Xbox Game Studios otkrili su nove projekte napravljene za Xbox iz Compulsiona i inXilea u obliku South of Midnight i Clockwork Revolution te pružili uzbudljiva ažuriranja poput Fablea i budućnosti franšize Microsoft Flight Simulator. Pokazali su Sea of Thieves: The Legend of Monkey Island.

Sea of Thieves: The Legend of Monkey Island - Announcement Trailer
Izvor: Youtube

Na Xbox platforme dolaze igre kao što su Star Wars Outlaws, Kunitsu-Gami: Path of the Goddess i Cyberpunk 2077: Phantom Liberty. Zatim jedinstvene i ambiciozne igre nezavisnih programera u obliku Dungeons of Hinterberg i 33 Immortals. RPG naslovi su Metaphor: ReFantazio, Persona 3 Reload i Persona 5 Tactica.

Svi naslovi će se moći igrati na računalu i na najmoćnijim i najpristupačnijim konzolama na svijetu Xbox Series X i S. Korisnici su željeli više prostora za pohranu na Xbox Series S te je najavljena crna Series S s 1 TB memorije. Najave s Xbox Games Showcase 2023 i Starfield Directa:

Forza Motorsport

Forza Motorsport objavljuje datum izlaska u listopadu za Xbox Series X|S, Windows PC, Steam, Cloud (Xbox Game Pass i PC Game Pass Day One). Turn 10 je pokazao najnoviji izgled Forza Motorsporta najavljujući prednarudžbe i datum lansiranja za 10. listopada na Xbox Series X|S i PC-u.

Također je podijeljeno više detalja o naslovnim automobilima Forza Motorsporta s General Motorsom: trkaći automobil Cadillac Racing V-Series.R No.01 iz 2023. i Chevrolet Corvette E-Ray iz 2024. bit će dostupni obožavateljima za vožnju u Forza Motorsportu.

Forza Motorsport - Official Trailer
Izvor: Youtube

Starfield

Starfield Direct otkriva nove informacije i igrivost za naslov Starfield koji na Xbox Series X|S i PC izlazi 6. rujna. Podijelili su detalje i priču iz nadolazećeg znanstveno-fantastičnog RPG-a. Direct je započeo detaljima o prilagodbi likova u igri – što je omogućilo timu da predstavi modele veće vjernosti nego ikad prije.

Igra šalje neustrašive igrače u misiju otkrivanja tajni svemira. Objavljen je novi pogled kako igra postupa s posadom vašeg broda i pratiteljima koje dovedete sa sobom i posadom koju unajmite, što će dati različite bonuse vašem brodu.

Starfield Direct – Gameplay Deep Dive
Izvor: Youtube

Microsoft Flight Simulator 2024

Sljedeća generacija legendarne franšize dolazi u 2024. godini. Bit će dostupna na Xbox Game Pass, PC Game Pass, Xbox Cloud Gaming, Windows 10/11 i Steam. Ostvarite svoj san o zrakoplovnoj karijeri uz Microsoft Flight Simulator 2024.

Ovaj potpuno novi simulator dizajniran je za iskorištavanje prednosti najnovijih tehnologija u simulaciji, oblaku, strojnom učenju, grafici i igricama za stvaranje najsofisticiranijeg, najzanimljivijeg leta koji izaziva strahopoštovanje. Kako bi se postigla neviđena razina točnosti Microsoft Flight Simulator 2024 pokreće značajno unaprijeđeni Asobo Studio motor.

Microsoft Flight Simulator 2024 - Announce Trailer - 4K
Izvor: Youtube