POVEZUJU LJUDE

TELEKOM ESPORTS CHAMPIONSHIP: Sudjelovati mogu i natjecatelji izvan regije

Autor Krunoslav Ćosić

Počele su prijave za drugu sezonu HT-ovog regionalnog natjecanja, uz nagradni fond od 21.800 €

Izvor: Chris DELMAS / AFP / Profimedia

Prijave za Telekom eSports Championship traju od 25. do 30. travnja 2023., a streamovi kreću 15. svibnja. Novost je što ove godine sudjelovati mogu i natjecatelji izvan regije, a natječu se u igrama Counter-Strike: Global Offensive, FIFA23 i League of Legends.

Drugim riječima, ove godine uz igrače iz Hrvatske, Crne Gore i Sjeverne Makedonije u natjecanju mogu sudjelovati i igrači iz drugih država unutar Europske Unije, Velike Britanije i Švicarske. Cilj HT-ovog natjecanja nije isključivo igranje videoigara već povezivanje mladih diljem Europe i svijeta, a u organizaciji su uz Hrvatski Telekom također Makedonski i Crnogorski Telekom.

Izvor: xbox

nNatjecanje pokazuje da su videoigre puno više od pukog igranja i nastoji potaknuti zajedništvo ljudi koji dijele iste interese, stvoriti zajednicu koju odlikuje međusobno razumijevanje i podrška.

Unatoč uvriježenom mišljenju da se mladi sve manje druže i povlače u online svijet zbog novih tehnologija Hrvatski Telekom kroz ovo natjecanje nastoji razbiti predrasude i pokazati da eSports povezuje ljude, potiče izgradnju vještina, socijalizaciju i gradi pozitivan osjećaj među sudionicima koji jedni drugima nisu isključivo protivnici.

Izvor: Youtube

U prošlogodišnjem višemjesečnom natjecanju sudjelovala su 1.366 igrača, a nagradni fond iznosio je 21.800 € kao što će biti i ove godine. Najbolji timovi koji se izbore za playoffse natjecat će se protiv najboljih CS:GO timova u regiji, a to su Velež Mostar, Klan RuR, Zero Tenacity i nemampojma.

Natjecanje počinje 15. svibnja i moći će se pratiti na Telekom eSports Twitchu, a finale će se uživo održati u Zagrebu 10. lipnja 2023.

Izvor: Hrvatski Telekom