LETAČKE DEMONSTRACIJE

Dronedays 2023: U Zagrebu će se govoriti o dronovima u poljoprivredi, šumarstvu i logistici

Autor Krunoslav Ćosić

Posjetitelji će tijekom tri dana imati priliku čuti najnovije trendove u svijetu dronova

Izvor: DroneDays

Na zagrebačkom Fakultetu elektrotehnike i računarstva 4. i 5. svibnja 2023. održat će se treće izdanje konferencije DroneDays 2023. Kroz panele i letačke demonstracije organizatori će okupiti ljubitelje dronova.

Nastupit će priznati stručnjaci iz robotike i dronova, a posjetitelji će imati priliku čuti najnovije trendove u svijetu dronova te saznati više o dronovima u poljoprivredi, šumarstvu i logistici. Među predavačima na događaju bit će priznati stručnjaci poput dr. sc. Chiare Gabellieri sa Sveučilišta Twente koja će govoriti o trendovima i budućnosti zračne manipulacije.

Sa Sveučilišta u Bonnu dolazi dr. sc. Marija Popović koja će govoriti o planiranju putanja dronova u pretraživanju novih područja dok je robotička grupa profesora dr. sc. Martina Saske poznata po razvoju autonomnih vatrogasnih dronova i autonomnih letjelica za lov na neovlaštene dronove, a reći će nam nešto i o najnovijem istraživanju u dokumentiranju katedrala.

Izvor: DroneDays

DroneDays će podržati Hrvatski telekom kao Platinum partner, jedan od vodećih poduzeća za 5G tehnologiju, s najvećom i najbržom 5G mrežom. Na njihovom štandu posjetitelji će se moći detaljnije upoznati s tehnologijom 5G.

Letačka zona

U sklopu letačke zone imat ćete priliku vidjeti šest atraktivnih demonstracija vodećih poduzeća u industriji dronova kao što su Phoenix LiDAR systems, AVITEH i Protostar te čak tri demonstracije iz LARICS-a, vodećeg istraživačkog laboratorija za bespilotne letjelice u Hrvatskoj.

Izvor: DroneDays

Osim letova, organizatori najavljuju primjenu dronova u skladištima, prikupljanje podataka sustavom LiDAR, detekciju dronova pomoći sintetičkih podataka te upravljanje dronom pokretima ruku i tijela.
DroneDays podržavaju AVITEH – poduzeće specijalizirano za video i audio opremu, usluge video produkcije i zračne fotografije, zatim Drone-IN projekt koji nudi 6-mjesečni program edukacije u programiranju dronova, a koju implementira PETRA (Petrinjska razvojna agencija). Tu je i Hrvatska kontrola zračne plovidbe koja osigurava uslugu sigurne i uspješne zračne plovidbe za civilne i vojne potrebe.

Izvor: DroneDays

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI