Pametne platforme

SRETAN USKRS: Provedite ga u krugu obitelji i prijatelja

Autor Krunoslav Ćosić

Nemojte razbiti sva jaja, ali barem jedno svakako razbijte

Izvor: Viber

Tradicionalni običaj ukrašavanja, a zatim i razbijanja jaja tijekom Uskrsa sve je manje zanimljiv novim generacijama. Istina, i jaja su sve skuplja i mnogima su možda čak i postala luksuz. Kako bi se sačuvao tradicionalni običaj odnosno uskrsna igra razbijanja jaja, pri čemu jedno jaje ipak ostaje čitavo, i putem mobilnih telefona možemo osjetiti taj duh Uskrsa.

Ne samo kroz čestitanje Uskrsa putem SMS ili instant poruka putem Vibera, WhatsAppa, Telegrama, Signala, Messengera i drugih platformi poput Instagrama nego i kroz "virtualno tucanje" odnosno razbijanje jaja.

Izvor: Viber

U aplikaciji Viber ponudili su novi filtar, a dostupan je kroz Viber Lenses (powered by Snapchat). Omogućuje uzbudljive efekte kroz koje se transformira naša stvarnost odnosno svijet oko nas. U tren oka naći ćete se u svijetu iz mašte, s razigranim bojama i likovima iz djetinjstva. Pokrenite kameru na svojem pametnom telefonu i uživajte u razbijanju jajeta koje skriva vašu glavu.

Izvor: Viber

Kroz aplikaciju i filtre pronaći ćete zanimljive pozadine i kombinaciju vas i uskrsnog ugođaja koji se nudi. Možete se igrati traženja jaja, snimiti zajedničku uskrsnu fotografiju s partnerom ili nekom drugom osobom te tako poslati zajedničku uskrsnu čestitku. Na izbor imate više desetaka različitih efekata koji kombiniraju vaš osobni izgled i uskršnji okoliš.

Sretan Uskrs želi vam Smartlife.hr