Pametne platforme

INTEGRACIJA ZA MALE I SREDNJE VELIKE TVRTKE Značajno povećanje razine sigurnosti

Autor Krunoslav Ćosić

Acronis Cyber Protect Cloud integriran je s N-ableovim alatima RMM i N-central

Izvor: Acronis

Acronisov fokus je na tržištu rješenja za kibernetičku sigurnost, a uz integrirano rješenje N-able će male i srednje velike tvrtke  jednostavno i značajno povećati razinu sigurnosti svoje ponude upravljanih usluga.

integracija omogućuje MSP (Managed Service Provider) da jednostavno, a u velikoj mjeri, povećaju razinu sigurnosti upravljanih usluga iz vlastite ponude te su još jedna stavka u Acronisovoj besprijekornoj integraciji s vodećim RMM / PSA dobavljačima.

Naime, jedan od najvećih izazova s kojima se MSP-ovi danas suočavaju je prebacivanje između višestrukih sigurnosnih rješenja i alata za upravljanje. Prema Acronisu, oko 70% MSP-ova oslanja se na 2-5 različitih dobavljača sustava kibernetičke sigurnosti, a mnogi drugi ovise o još većem broju dobavljača.

Izvor: Acronis

Kompleksnost ne dovodi samo do neučinkovitosti, jer su pružatelji usluga prisiljeni obučavati svoje tehničare na raznovrsna rješenja i sučelja, već dovodi i do sigurnosnih propusta. Ažuriranja softvera mogu dovesti do nekompatibilnosti s drugim postojećim alatima, a IT timovi, koji se mijenjaju između konzola, mogu zanemariti kritična upozorenja.

Skriptno bazirana integracija omogućuje jednostavno daljinsko postavljanje rješenja Acronis Cyber Protect Cloud putem N-able sučelja RMM i N-central. Implementacija je podržana u sustavima Windows, macOS te Linux.

Izvor: Acronis

Suradnjom platformi stvorene su pretpostavke koje dovode do prednosti:

• pregledavanjem svih računa odjednom, putem upravljačke konzole Acronis Cyber Protect Cloud, moguće je mapiranje korisnika

• jednostavna konfiguracija skripte dovodi do osiguranja podataka klijenta s ključnim funkcijama

• kibernetičke zaštite putem skripti preuzetih s upravljačke konzole Acronis Cyber Protect Cloud

• primjena/opoziv planova zaštite na klijentskoj razini za optimalnu sigurnost na razini pojedinačnog klijenta dodjelom unaprijed konfiguriranih planova kibernetičke zaštite na jedan ili više računa

• daljinskim instaliranjem/deinstaliranjem zaštitnog agenta dolazi do učinkovitijeg pružanje usluga daljinskim postavljanjem Acronis Cyber Protection Agent na bilo koji broj sustava

• praćenjem statusa primijenjenih planova zaštite i značajki kibernetičke zaštite u sučelju koje podržava N-able i sinkronizacija upozorenja Acronisa s N-able upozorenjima.