JEDVA IH ČEKAMO

NAJOČEKIVANIJE XBOX I WINDOWS PC IGRE: Ove igre stižu tijekom 2023.

Autor Ivan Vukić

2023. će biti velika godina jer stižu veliki novi naslovi iz Xbox Game Studiosa

Izvor: xbox

Mnoge će se video igre u ovoj godini boriti za prostor na vašim tvrdim diskovima i uređajima u oblaku. Od ultra očekivanih RPG-ova kao što je Starfield do dugo očekivanih blockbustera kao što je Suicide Squad: Kill the Justice League, zatim indie hitova na čekanju ove godine će za svakoga biti ponešto.

Starfield

Mnogi čekaju Starfield, i to s dobrim razlogom. Bethesdin nadolazeći RPG uvodi potpuno novu granicu za istraživanje - svemir. Kao član grupe za istraživanje svemira Constellation imate zadatak u vlastitom prilagođenom brodu tražiti rijetke artefakte diljem galaksije. Starfield bi trebao uključivati više od 1000 planeta za otkrivanje.

Starfield
Izvor: xbox

Resident Evil 4

24. ožujka 2023. na Xbox Series X|S stiže remake i to je jedna od mnogima najočekivanijih igara u 2023. Slijedi nakon dva sjajna remakea (Resident Evil 2 (2019) i Resident Evil 3 (2020) pa Resident Evil 4 remake ima visoku podignutu ljestvicu za dosegnuti. Bit će to moderni klasik kojeg ćete s uzbuđenjem dodati svojoj kolekciji igara.

Minecraft Legends

18. travnja 2023. na Game Pass, Xbox Series X|S, Xbox One, PC (Windows i Steam), Cloud, Nintendo Switch te za PlayStation 4|5 stiže akcijsko-strateška igra Minecraft - uvijek je bila usmjerena na dopuštanje kreativnosti svojim igračima.

Minecraft Legends pokazuje sličnu razinu neobuzdane kreativnosti svojih programera. Ova igra je napravljena kako bi se istovremeno svidjela obožavateljima Minecrafta i potpuno novim igračima, a to čini kroz genijalno preuzimanje poznatih Minecraft ideja u novim oblicima.

Minecraft Legends
Izvor: xbox

Iskorištavanje proceduralno generiranog svijeta, poznatih predmeta, fokusa na resurse i često zastrašujućih mafijaša koje obožavatelji poznaju i njihovo pretvaranje u nešto posve novo (i potpuno pristupačno za one koji nisu igrali original) fascinantan je trenutak za ovu seriju, što mnogi ne mogu dočekati. Travanj nije daleko.

Star Wars Jedi: Survivor

U travanju, točnije 28. travnja 2023. za Xbox Series X│S te PC stiže Star Wars Jedi: Survivor. Isprva su neki bili cinični u vezi s debijem Cala Kestisa, što je od svih dostupnih cool izvanzemaljskih rasa to bio čovjek.

Međutim, Fallen Order je brzo mnogima postala jedna od najdražih Star Wars avantura svih vremena, kako u igri tako i na filmu. Prva igra (koja je dostupna kao dio članstva EA Play ili Xbox Game Pass Ultimate ako je trebate nadoknaditi) se bavi borbom protiv rastuće prijetnje Carstva i odvela nas u neke nevjerojatne svjetove.

Star Wars Jedi: Survivor
Izvor: xbox

Danielle Partis, urednica Xbox Wire, uvjerena je da će Jedi: Survivor proširiti te prekrasne destinacije i isporučiti novu epsku priču – onu u kojoj Cal zaslužuje biti epicentar.

Forza Motorsport

Mnogi vole video igrice koliko i automobile. Ili možda automobile koliko i video igre. Što god, postoji velik broj obožavatelja Forze, a neki više vole simulaciju Forza Motorsporta u odnosu na slobodu otvorenog svijeta Forza Horizona tako da su posebno uzbuđeni zbog nadolazećeg sljedećeg dijela klasične trkaće serije.

Forza Motorsport
Izvor: xbox

Prethodne verzije počastile su nas automobilima fotorealističnog izgleda, prekrasno renderiranim stazama i efektima koji oduzimaju dah, no programeri u Turn 10 Studios već nazivaju sljedeći Forza Motorsport tehnički najnaprednijom i autentičnom trkaćom igrom koju su ikada napravili.

Age of Empires IV

Igra tijekom 2023. dolazi na Xbox konzole Series X│S. Age of Empires IV doima se kao istinski modernizirano, glatko ponovno otkriće klasičnog RTS-a, bilo da jurišate kroz pojedinačnu kampanju ili se nadmećete s prijateljima na mreži.

Slijedeći stope igre Age of Empires II: Definitive Edition, koja je bez problema prešla na Xbox konzole, mnogi jedva čekaju krenuti s osvajanjem iz udobnosti svog kauča, a uz podršku Xbox Play Anywhere mogu se vratiti natrag preko računala.

Age of Empires IV
Izvor: xbox

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI