KORISNA APLIKACIJA

G-MENU SOFTVER: Upravljajte tipkovnicom, mišem, slušalicama

Autor Krunoslav Ćosić

Softver s kojim se istovremeno mogu kontrolirati i prilagođavati sve postavke računalne periferije

Izvor: AOC

Preuzmite kontrolu uz novi AGON by AOC G-Menu softver te s jednom aplikacijom upravljajte svim monitorima i periferijom - od tipkovnica preko slušalica pa sve do miševa i podloga za miševe.

Za tipkovnice i miševe to znači prilagodbu tipki i gumba, podešavanje osjetljivosti kao što su repeat i polling stope te DPI razina dok za slušalice to znači upravljanje audio postavkama uključujući surround zvuk. Također, zahvaljujući G-Menu softveru upravljati se može i Light FX postavkama, sinkronizacijom svjetala za monitor, tipkovnicom, mišem, podlogom za miš te slušalicama.

Izvor: AOC

G-Menu softver od sad omogućava iste set up opcije kao i postavke prikaza na zaslonu monitora samo jednim klikom. Monitori koji dolaze s AOC-ovim Light FX-om mogu se prilagoditi s RGB osvjetljenjem, a najnovije ažuriranje G-Menu softvera omogućava korisnicima da prvo pregledaju RGB efekte u softveru prije nego što ga postave na uređaje (monitor, tipkovnicu itd.).

Nadalje, G-Menu nudi i sinkronizaciju boja i tema (Light FX Sync) između uređaja. Na taj će način monitor i periferija poput gaming miševa, podloge za miševe ili tipkovnica imat isti uzorak RGB osvjetljenja te iste boje.

Izvor: AOC

Današnji se gameri vole ugledati na svoje gaming uzore i heroje. Stoga ne čudi što se periferni uređaji kupuju upravo na temelju inspiracije koju im daje njihov omiljeni streamer ili esportaš. Zahvaljujući G-Menu softveru, za različite se gaming žanrove i naslove novi korisnički profili mogu kreirati, spremiti i dijeliti.

Unutar “Discover” odjeljka aplikacije G-Menu softvera korisnici mogu vidjeti opise i kompatibilne proizvode za korisnički profil koje zatim mogu kopirati na vlastite uređaje. Usklađivanje DPI postavki miša za gaming ili repliciranje postavki boja i odziva monitora jednog od vlastitih gaming heroja – s G-Menu softverom sve što je za to potrebno samo je jedan klik.

Izvor: AOC

Novi G-Menu softver nudi široki raspon custom opcija - za miševe i tipkovnice postoji ogroman broj različitih funkcija gumba i tipki. To korisnicima omogućava dodjeljivanje zadataka poput otvaranja multimedijskog playera i reprodukcije/pauziranja pjesme ili zadataka povezanih s internetskim preglednicima kao što su osvježavanja stranice, otvaranja početne stranice, pretraživanja itd.

Također, osnovne funkcije OS-a, poput izrezivanja/kopiranja/lijepljenja ili otvaranja/spremanja dokumenata također se mogu dodijeliti tipkama ili gumbima. Ova vrsta visoke prilagodbe može biti uistinu korisna, kako u gamingu tako i u svakodnevnim zadacima.

Izvor: AOC

Istaknimo i kako je upravljanje makro naredbama ključno i u određenim gaming naslovima, gdje se radnja odvija toliko brzo da gamer mora pritisnuti više tipki/gumbi istovremeno. Ovdje na scenu stupaju makronaredbe.

Čak i ako gaming naslov/aplikacija to ne podržava, zahvaljujući G-Menu softveru korisnici mogu kreirati makronaredbe i upravljati njima, što znači da su one, primjerice omogućene samo u određenom naslovu. Novi G-Menu software paket dostupan je za download ovdje:

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI