KORISNE FUNKCIJE

OBRADUJTE SEBE I DRUGE: Podijelite uspomene s Google fotografija

Autor Davor Dakić

Photos će dobiti novi izgled za Uspomene (Memories) i uređivač kolaža

Izvor: Google

Google omogućuje da svoje posebne trenutke oživite uz više pokreta, videozapisa i glazbe u Sjećanjima (Memories). Od sada, uz samo nekoliko dodira, možete podijeliti Memories s voljenima ili izraditi vlastite kolaže kako biste zabilježili svoje omiljene uspomene.

Google Photos je pokrenuo Memories prije tri godine. Bio je to početak stalne evolucije od aplikacije u kojoj pohranjujete fotografije i videozapise do mjesta na kojem možete razmišljati o značajnim trenucima. Od tada su Uspomene postale jedna od najomiljenijih značajki Photosa, s više od 3,5 milijardi Uspomena pregledanih svakog mjeseca.

Kako bi vam olakšali osvrtanje na važne trenutke i dijeljenje važnih trenutaka Google uvodi najveće ažuriranje Memoriesa od njegovog pokretanja i daje vam novi uređivač kolaža kako biste jednostavno mogli stvarati kreacije koje možete dijeliti.

Google Photos | Redesigned Memories
Izvor: Youtube

Redizajnirano iskustvo Memories vraća vas u prošlost. Vidjet ćete više videozapisa uključujući najbolje isječke iz vaših duljih videozapisa koje će Fotografije automatski odabrati i obrezati kako biste mogli ponovno proživjeti najsmislenije trenutke.

Čak će i vaše fotografije djelovati dinamičnije zahvaljujući suptilnom zumu koji unosi pokret u vaša sjećanja. Možete dodati instrumentalnu glazbu u neke Uspomene. Nevjerojatno je kako kombinacija pokreta, videa i glazbe uranja u vaša sjećanja.

Pogledajte svoje oživljene uspomene

Kada imate stotine fotografija teško je ručno listati kroz svoju biblioteku kako biste ponovno proživjeli važne trenutke. To je najbolja stvar kod Sjećanja — Google Photos radi na obnavljanju tih trenutaka kako biste ih se mogli prisjetiti.

Google Photos | Cinematic Memories
Izvor: Youtube

Kinematografske fotografije su živopisni, pokretni, 3D prikazi vaših fotografija prikazani u Sjećanjima, lansirani su 2020. godine. Cinematic Memories će imati glazbu, zbog čega će vaše fotografije biti malo sličnije filmu.

Podijelite svoja sjećanja

Vaše uspomene u Google fotografijama vidljive su samo vama, ali postoje trenuci kada ih možda želite podijeliti s obitelji i prijateljima. Isprobajte mogućnost dijeljenja cijelih uspomena s vašim prijateljima i obitelji u samo nekoliko dodira tako da ih mogu vidjeti izravno iz Google fotografija na bilo kojem uređaju.

Izvor: Google

Budite kreativni uz jednostavne alate za uređivanje. Želite li izraziti svoju kreativnost i dodati svoj osobni pečat uz značajku uređivanja isprobajte pametne prijedloge i filtar Real Tone. Novi uređivač kolaža dostupan je na Androidu i iOS-u.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI