AUGMENTED REALITY

SJEĆATE LI IH SE? Gorillaz se vraćaju na scenu

Autor Krunoslav Ćosić

Gorillaz je najveći virtualni bend na svijetu, a sada ulaze u svijet proširene stvarnosti

Izvor: Google

Prvi glazbeni sastav koji će koristiti Googleov ARCore Geospatial API su Gorillaz. Sigurno se sjećate pjesme Clint Eastwood, a ako se ne možete odmah sjetiti kliknite na video ispod.

Gorillaz - Clint Eastwood (Official Video)
Izvor: Youtube

Gorillaz Presents je nova aplikacija za iOS i Android telefone koja vas vodi u glazbeni video benda u impresivnom AR (augmented reality) iskustvu. Gorillaz će izvesti svoj novi singl “Skinny Ape” uživo 17. prosinca u New Yorku a Times Squareu i 18. prosinca u Londonu na Piccadilly Circusu - a vi im se možete pridružiti bez obzira gdje se nalazili.

Bilo da se radi o isprobavanju virtualnog ruža za usne ili isprobavanju proizvoda u prostoru oko vas, proširena stvarnost (AR) nastavlja spajati fizički i digitalni svijet. To mijenja način na koji kupujemo, učimo, krećemo se i zajedno doživljavamo svijet. A za umjetnike i kreatore AR se može koristiti kao impresivan način za približavanje obožavatelja i podržavatelja njihovom sadržaju na nove načine.

Gorillaz presents... Skinny Ape (Immersive Live Performance)
Izvor: Youtube

S Googleovim novoobjavljenim ARCore Geospatial API-jem, koji otvara više od 15 godina razumijevanja svijeta putem Google karata, ova impresivna iskustva sada se mogu implementirati na svjetskoj razini u više od 100 zemalja. Zahvaljujući znanju iz izrade Google karata i učenja o geometriji zgrada, kreatori sadržaja mogu pretvoriti gradove u živa platna.

Gorillaz, najveći virtualni bend na svijetu, i vodeći stručnjaci za animaciju u stvarnom vremenu Nexus Studios koristili su Googleov ARCore Geospatial API kako bi ponovno zamislili što je moguće.

Izvor: Google

Rezultat je "Gorillaz Presents" dostupan za predinstalaciju na Androidu i iOS-u: iskustvo koje pokazuje da britanski bend revolucionira koncept glazbenog videa s impresivnom izvedbom na svjetskoj razini koja će omogućiti obožavateljima da se okupe kako bi svjedočili sviranju Gorillaz u AR-u većem od života.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI