MALE 5G ANTENE

U FRANCUSKOJ: Najveća industrijska 5G mreža u Europi

Autor Igor Martić

Nokia tvrdi da je instalirala najveću 5G tvornicu u Europi

Izvor: Shutterstock

Operator Iliad Group, Nokia i njezina podružnica Alcatel Submarine Networks udružili su se kako bi stvorili ono što su opisali kao najveću industrijsku 5G mrežu u Europi, a pokriva 50.000 m2.

Mreža je u Francuskoj instalirana u pogonu za proizvodnju i montažu sustava Alcatel Submarine Networks u Calaisu i radila je više od dvije godine, prenosi Mobile World Live. 17 milijuna pretplatnika IIad grupe diljem Francuske i Italije imalo je koristi od 5G-a.

U izjavi o inauguraciji mreže Alcatel Submarine Networks istaknuo je da će ona "na kraju" pokriti 11 zgrada i dokova za utovar te će koristiti 59 5G malih ćelijskih antena.

Izvor: Shutterstock

Implementacija je dio pokušaja povećanja upotrebe digitalne tehnologije u poslovanju. Nadaju se da će mreža omogućiti bolje upravljanje resursima, bolje radne uvjete za zaposlenike, potaknuti implementaciju sustava praćenja potrošnje energije i usavršiti procese održavanja.

Trenutne i buduće upotrebe industrijskih IoT sustava usmjerene su na konačno poboljšanje performansi objekta. Implementacija je najnovija upotreba 5G-a za privatne industrijske mreže, često citirani poslovni slučaj za tehnologiju koju nekoliko igrača u industriji smatra velikom prilikom za operatore.

Izvor: Shutterstock

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI