TELEFONI I UMJETNOST

STUDIO 22: Kroz različite umjetnike spaja umjetnost i tehnologiju

Autor Krunoslav Ćosić

Kreativni Samsungov Studio 22 u srcu Zagreba nastavlja sa zanimljivim aktivacijama

Izvor: Samsung

Nakon prve samostalne izložbe dizajnerice Lane Živić u studenom u Samsung Studio 22, u prostore bivše Bečke kavane u Zagrebu na Trgu bana Josipa Jelačića 7, izložena je izložba kolektiva YCP Graffiti crew.

YCP kolektiv osnovan u travnju 1992. u zanimljivom i modernom ambijentu izložbenog prostora Studio 22 proslavit će svoj 30. rođendan prigodnom izložbom zajedničkih radova. Kolektiv je u početku u Zagrebu djelovao kao lokalna grupa koja je crtala u svom gradu.

Izvor: Samsung

Izvor: Samsung

Kroz kolektiv je do sada prošlo 86 ljudi, a danas broji 46 ljudi iz 23 grada, 12 zemalja s 3 kontinenta. U očekivanju knjige kojoj je ideja pokriti aktivnosti kolektiva u protekla tri desetljeća izložbom će se simbolično obilježiti prigodna godišnjica.

Ulaz u Studio 22 je besplatan, a do 16. prosinca 2022. će se na Samsungovim pametnim telefonima Galaxy Z Fold4 i Z Flip4 te na televizoru Frame moći pogledati radovi kolektiva YCP te upoznati i isprobati brojne Samsungove pametne uređaje. Uz digitalne primjerke, kolektiv je određene segmente i ručno oslikao, kao što su postamenti, kugla i bista koji su dio interijera prostora.

Izvor: Samsung

Izvor: Samsung

Izvor: Samsung

Izvor: Samsung

Izvor: Samsung

Izvor: Samsung