JOŠ VIŠE MEMORIJE

GOOGLE SE RASPOJASAO: Uskoro će 1 GB prostora biti besplatno

Autor Smartlife

Google nadograđuje Drive prostor s 15 GB na cijeli terabajt

Izvor: Google

Google Drive je jedan od najkorisnijih alata koje kompanija Google ima u svojoj ponudi. Korisnicima je ponuđen besplatan prostor za skladištenje svojih podataka, točnije 15 GB prostora, a kome to nije dovoljno može se pretplatiti na neki od planova koje Google nudi i dobit će do 2 TB prostora u cloudu.

Jedno vrijeme je Google davao dodatna 2 GB prostora, ako ste uslugu preporučili svojim prijateljima, ali to je bilo zaista jako, jako davno. Mnogim je korisnicima spomenutih 15 GB postao premalo, a naročito od prije nekog vremena kad je Google ukinuo neograničeno besplatno sigurnosno kopiranje (backup) fotografija u svoj servis Photos (Fotografije). U Google Disk se sprema i sigurnosna kopija WhatsApp i Viber podataka, što također zauzima dodatne gigabajte prostora i ostavlja premalo za mailove.

Izvor: Google

Ipak, korisnici odnosno dio njih više neće morati brinuti o slobodnom prostoru na svom računu jer je Google na svom blogu objavio da nadograđuje besplatan prostor s 15 GB na 1 TB za Workspace Individual korisnike.

"Uskoro će svaki Google Workspace Individual račun dobiti 1 TB skladišnog prostora u cloudu. Ne morate ni prstom mrdnuti kako biste dobili nadograđeni prostor za skladištenje - svaki račun će biti automatski nadograđen s postojećih 15 GB skladišnog prostora na 1 TB", kažu iz Googlea.

Tehnološki gigant je također najavio da radi na novim funkcijama kao što su Premium Meet, elektronski potpisi u Google Docs, zakazivanje sastanaka i fleksibilni izgledi u Gmailu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI