OLED televizori

WEBOS HUB: Operativni sustav se širi na 200 brendova

Autor Krunoslav Ćosić

LG je omogućio licenciranje svojeg webOS ekosustava na još više brendova i još više mogućnosti prilagodbe televizora

Izvor: LG

LG-jev webOS Hub bit će dostupan proširenoj mreži od 200 partnerskih brendova kao što su Seiki, Eko, Stream System, Konka, Aiwa i Hyundai. To je deseterostruko povećanje otkad je LG početkom 2021. započeo licenciranje svog webOS ekosustava partnerima treće strane čime se pruža više mogućnosti prilagodbe proizvođačima pametnih televizora te više pogodnosti i sadržaja krajnjim korisnicima.

Više od 160 emitera iz cijelog svijeta je certificiralo webOS Hub koji dolazi uz podršku LG-jevih tehnoloških partnera kao što su Dolby, Realtek, Gracenote i CEVA. Time brendovi imaju mogućnost prilagodbe korisničkog sučelja (UI) na razne načine kao što je podešavanje početnog zaslona odabirom sheme boja, primjenom vizualnog stila koji je u skladu s njihovim identitetom ili umetanjem logotipa za veću vidljivost.

Izvor: LG
Izvor: LG

Korisnici će dobiti ekspanzivnije i ugodnije korisničko iskustvo te poboljšanu upotrebljivost i personalizirane značajke kako bi koristili sadržaj na temelju svojeg ukusa i preferencija. Funkcija Next Pick preporučuje do tri programa uživo kao i jedan sadržaj na zahtjev ili aplikaciju.

Ažuriranje podržava i LG-jev Magic Explorer koji prikazuje informacije relevantne za sadržaj koji se reproducira kao što su biografije glumaca i lokacije snimanja.

Značajka Clear Voice PRO čini dijaloge na ekranu mnogo lakšima za slušanje. Kao i kod svog prethodnika webOS Hub nudi popularne streaming servise kao što su Netflix, Disney+, Prime Video i LG-jevu besplatnu, premium uslugu sadržaj – LG Channels.

Izvor: LG

Pridružuju im se i ostali streaming servisi, kao što je Fubo TV, uz popularnu uslugu cloud gaminga kao što je NVIDIA GeForce NOW koja će također biti dodana. Game Optimizer nudi ugodno podešenu sliku i audio postavke za različite žanrove igara.

Uskoro će prvi OLED televizori s webOS Hubom, LG-jevih partnerskih marki TV-a, biti lansirani diljem svijeta. Više od 120 milijuna uređaja u 150 zemalja koristi webOS sustav, a taj će broj rasti i dalje s dostupnošću novog i poboljšanog webOS Huba.

Izvor: LG

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI