KOJA JE VAŠA BOJA?

FIREFOX PREMA VAŠEM IZBORU: Web preglednik u raznim bojama

Autor Ivan Vukić

Možete birati između 18 novih opcija boja vašeg web preglednika

Izvor: Mozilla

Internet kakav danas poznajemo razvio se od mjesta za obavljanje određenog zadatka u kreativnu i bitnu platformu koja dotiče većinu aspekata naših života. Unatoč napretku otkako je osobno računalo izumljeno prije nekoliko desetljeća, ista blijeda paleta boja koja je mučila njegov izvorni dizajn i danas je prisutna u mnogim digitalnim prostorima.

Firefox je odlučio da je vrijeme za šareniji web, onaj koji može izazvati radost i ponuditi bogatije korisničko iskustvo. S verzijom Firefoxa 106 biblioteka Colorways ažurirana je s 18 novih opcija boja kako biste pregledavanje učinili osobnijim.

Uz Colorways – značajku preglednika koja oživljava internet bojama – korisnici Firefoxa mogu prilagoditi svoje preglednike odabirom sezonskih nijansi i ograničenih izdanja boja (i mijenjati ih onoliko često koliko žele).

Izvor: Mozilla

Svako ograničeno izdanje boja predstavlja vlastitu individualnu prilagođenu karakteristiku koja korisnicima omogućuje odabir boje koja im najbolje odgovara.

"Privatnost je bila dio Mozilline vizije od prvog dana, a internet je, uz to što je siguran, od sada i šaren", rekao je Mikal Lewis, viši direktor upravljanja proizvodima u Firefoxu. “Znamo da provodimo više vremena u ovom digitalnom ekosustavu — ne u betonskoj džungli već u digitalnoj džungli. Puno više našeg života teče kroz ono što su povijesno bile ove sive kutije.”

Iza "neovisnih glasova" (independent voices), nove kolekcije Colorways, stoji dizajnerica streetweara i tenisica Keely Lascio. Odabirom suradnje s Mozillom za svoju prvu suradnju s tehnološkom tvrtkom, Lascio je stvorila hrabre i živopisne teme u boji na temelju vrijednosti koje dijeli s tvrtkom.

Izvor: Mozilla

"Neovisni glasovi su glasovi prošlosti i sadašnjosti koji stvaraju bolju budućnost", rekla je Keely. "Odabrala sam ovu [analogiju] kao svoju inspiraciju za suradnju jer mi se čini autentičnom, ali je također usklađena s Firefoxom i vizijom da možemo učiniti svijet boljim, na internetu i izvan njega."

Imena Colorways tema kulturološki su relevantna za trendove i iskustva koja se sada događaju:

• Ekspresionist – gledajte svijet drugačije u kojem vaše kreacije izazivaju emocije drugih
• Playmaker – vi stvarate prilike za pobjedu i pomažete svima oko sebe da poboljšaju svoju igru
• Vizionar – dovodite u pitanje status quo i potičete druge da zamisle bolju budućnost
• Aktivist – ostavljate svijet boljim mjestom nego što ste ga našli i navodite druge da vjeruju u to
• Sanjar – vjerujete da je sreća naklonjena hrabrima i inspirirate druge da budu hrabri
• Inovator – vidite prilike posvuda i utječete na živote svih oko sebe.

Najnoviju verziju Firefoxa možete preuzeti ovdje kako biste sami iskusili sve nove Colorways.

Introducing new Colorways for Firefox 94
Izvor: Youtube

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI