KRITIČNI SU

FIFA 23: Publika ima potpuno drugo mišljenje

Autor Smartlife

Igra je dobila mnogobrojne pohvale najutjecajnijih gaming medija, ali publika ne misli tako

Izvor: EA SPORTS

S krajem rujna FIFA 23 stigla je u prodaju i ocjene gaming medija bile su uglavnom visoke - četiri, četiri i pol zvjezdice od pet, osmice, sedmice, poneka devetka i ukupan dojam nakon čitanja je bio da je FIFA 23 vrlo dobar zaključak čuvene simulacije nogometa koja se s ovim naslovom gasi zauvijek.

Nažalost, dojmovi publike su daleko drugačiji i igra koja u startnoj postavi košta 70, a u Ultimate 90 eura razočarenje je za najveći broj igrača.

U trenutku pisanja ovog teksta igra ima oko 9890 recenzija na Steamu i ocjenu Mostly Negative. Ukupna ocjena je trenutno, također, vrlo negativna, što nije dobar pokazatelj daljeg razvoja igre. Točnije, svega 36% recenzija za FIFA 23 na Steamu je u nekom obliku pozitivno, što je do sada jedna od najgorih situacija, a igra je dostupna već oko tjedan dana.

Izvor: EA SPORTS

Gledajući same recenzije, postoje dva problema koja se stalno pojavljuju. Prvi ima veze sa softverom protiv varanja u igri, koji kod nekih igrača griješi odmah prilikom pokretanja igre. Bez anti-cheat načina koji radi u pozadini nije moguće ni pokrenuti FIFA 23 igru i to je ono što neki igrači smatraju potpunim promašajem.

EA je brzo odgovorio na ove izvještaje govoreći igračima da kompanija prikuplja podatke kako bi utvrdila pravi problem i u međuvremenu je ponudila nekoliko rješenja. Prije svega, igrači bi trebali pokušati pokrenuti aplikaciju Origin/EA kao i samu igru kao administrator tj. račun s administratorskim privilegijama.

Drugi veliki problem je kašnjenje u online mečevima i generalni "lag" cijelog sistema igre, kako to kažu gejmeri, za šta će EA morati ponuditi konkretnije rješenje od ovog gore.

Koliko će poliranje igre trajati i hoće li biti ispravljene sve greške morat ćemo pričekati. U međuvremenu igrači su listom očajni, barem ovi sa Steam platforme.

FIFA 23 | Official Career Mode Deep Dive Trailer
Izvor: Youtube

FIFA 23 Juventus Reveal | Official Gameplay Trailer
Izvor: Youtube

FIFA 23 Reveal Trailer | The World’s Game
Izvor: Youtube