STIŽE UNAPRJEĐENJE

GOOGLE: Poboljšat će svoj mobilni preglednik

Autor Igor Martić

Korištenje web preglednika na pametnom telefonu nije uvijek baš najpraktičnije

Izvor: Igor Golovnov / Alamy / Alamy / Profimedia

Google je zacrtao plan za ubrzanje značajki mobilnog pregledavanja pokretanjem više interaktivnih alata koji kombiniraju tekst, slike i prepoznavanje glasa u svojoj tražilici.

S blogu objašnjavaju da će značajke uključivati proširenje trake za pretraživanje u mobilnim aplikacijama s alatnom trakom koja korisnicima omogućuje trenutnu kupnju stavki iz njihove medijske galerije, pristup slikovnim prijevodima i aktiviranje prepoznavanja govora.

Tvrtka također detaljno planira poboljšati multisearch, alat objavljen ranije ove godine, s funkcijom koja usmjerava korisnike u obližnje trgovine s robom koju fotografiraju.

Izvor: Shutterstock

Dodatno, Google razvija svoju značajku automatskog dovršavanja kako bi korisnicima pomogao u izradi upita za pretraživanje predlažući srodne pojmove. Ažuriranja su razvijena za iOS i Android uređaje.

Google je objasnio da njegova značajka višestrukog pretraživanja uključuje fotografije i tekstualne upite, a funkcija je trenutno dostupna globalno u formatu na engleskom jeziku. U sljedećih nekoliko mjeseci, prenosi Mobile World Live, Google planira povećati kompatibilnost na više od 70 jezika.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI