KORISNA APLIKACIJA

Hoće li pametni telefoni 'ubiti' još jedan uređaj?

Autor Krunoslav Ćosić

Sve je manja potreba za skener uređajima kakve imamo u uredima i kod kuće

Izvor: Apple App Store

Zašto skenirati dokument na klasičnom skeneru kad to možete kamerom vašeg pametnog telefona? Jednostavnije je, brže, praktičnije, nema zauzimanja prostora u uredu i kod kuće, nema kabela, nema dodatnih softvera koje morate instalirati na računalo. Nema niti povezivanja, bilo putem kabela ili žice.

Aplikacija Mobile Scanner je brzi skener za Android i iOS pametne uređaje. Pretvorite svoj pametni telefon u skener i skenirajte sve, uključujući dokumente, papirnate bilješke, račune i knjige u jasne i oštre PDF-ove i slike. Pretvorite slike u tekst pomoću OCR tehnologije i izvezite pretražive PDF datoteke.

Neke od značajki

Omogućeno je ultra-brzo skeniranje u visokoj rezoluciji u roku od nekoliko sekundi, skeniranje s većim brojem stranica (koliko želite) te izvoz više dokumenata odjednom. Automatski se otkriva obrub i nudi obrezivanje, slike se mogu transformirati i rotirati samo s jednim dodirom. Generirajte dokumente savršene kvalitete s naprednim filtrima za obradu slika.

Ugrađena je značajka OCR (optičko prepoznavanje znakova) tako da će prepoznati bilo koji tekst iz vaših skeniranja, a omogućen je i izvoz tekstova kao txt datoteka. Spremite skenove kao PDF i slike, lako dijelite dokumente putem e-pošte i popularnih platformi. Podržano je skupno spremanje i izvoz više skeniranih dokumenata.

Izvor: Apple App Store

Dakle, ovo je odlična aplikacija, u trgovini Play Store je dobila ocjenu 4,5, jednostavna je za korištenje, ali čitajte sitna slova. Prikazuju oglase između skeniranja pa ćete trebati svaki put pričekati 30-ak sekundi. U drugoj trgovini Apple App Store ocjena je još viša – 4,8.

Jedan od korisnika je ovo napisao: Ovu aplikaciju koristim gotovo svakodnevno za posao i povremeno za osobnu upotrebu. To je fantastičan način da imate stvarno mobilne uredske mogućnosti. Imam nekoliko prijedloga: omogućiti korisnicima preuzimanje pdf datoteke izravno na svoj mobilni uređaj, a ne samo putem e-pošte. Također, dopustite korisnicima da prilože ili pošalju više datoteka u jednoj e-pošti, umjesto odvojene komunikacije.

Pripazite samo na jedan podatak - ova aplikacija može prikupljati i dijeliti neke vrste podataka s trećim stranama, ali se podaci kod prijenosa šifriraju. Naravno, možete zatražiti brisanje podataka. S obzirom da je odobrena od strane Google i nalazi se u trgovini Play te u Appleovoj trgovini ne bismo trebali sumnjati u nju. Uz besplatni period korištenja postoji i pretplata od 39 dolara godišnje.

Izvor: Apple App Store