DUAL SIM

RJEŠENJE ZA ANDROID AUTO Ako koristite pametni telefon s dvije SIM kartice

Autor Davor Dakić

Android Auto će uskoro dobiti bitnu nadogradnju

Izvor: Shutterstock

Korisnici pametnih telefona s dvije SIM kartice do sada su imali problem pri korištenju mobilne aplikacije Android Auto, prilikom spajanja telefona u svojem vozilu – nisu mogli mogućnost biranja SIM kartice za telefonske pozive.

Razlog je jednostavan: Android Auto nije imao podršku za rad s dvije SIM kartice! Uvijek je korištena SIM kartica koju je korisnik u svojem telefonu označio kao primarnu. Google je počeo s rješavanjem ovog nedostatka, a očekuje se kroz sljedeću nadogradnju. Datum objave softverskog ažuriranja kroz koje će stići rješenje za dual SIM telefone Google nije objavio, ali za očekivati je da će se to dogoditi kroz nekoliko sljedećih tjedana.

Izvor: Shutterstock

Korisnici bi u svojem vozilu, na ekranu infotainment sustava, trebali moći birati koju će od dvije SIM kartice koristiti za telefonske pozive. Ta opcija pojavit će se automatski kada Android Auto otkrije spajanje telefona s dvije SIM kartice (dual SIM).

Očekuje se da će funkcionalnost biti dostupna i za korisnike eSIM kartice, a ne samo za korisnike sa standardnim SIM karticama.