SVE VIŠE IGRAČA

MNOGIMA JE TO ZANIMLJIVO: Bullitt cilja na satelitski telefonski prostor

Autor Igor Martić

Komunikacija sa satelitom u posljednje se vrijeme intenzivirala

Izvor: Shutterstock

Nedavno su Hauwei i Apple predstavili modele pametnih telefona koji mogu komunicirati i preko satelita, a ne samo putem mobilne mreže. Smisao satelitske komunikacije u ovom je slučaju upotreba samo u hitnim situacijama, kad mobitel ne hvata signal mobilne mreže.

Proizvođač robusnih telefona Bullitt Group mogao bi opremiti uređaje koje proizvodi za primanje satelitskih signala, a BBC News izvješćuje da tvrtka namjerava lansirati proizvod početkom 2023. godine. Britanski Bullitt u veljači 2023. planira lansirati uređaj koji može slati i primati poruke preko satelita.

Izvor: Shutterstock

Suosnivač Bullitta Richard Wharton izjavio je da se nada da će "skočiti ispred" konkurentskih usluga i uređaja s pametnim telefonom "sposobnim za dvosmjerno slanje poruka", prenosi Mobile World Live.

Očekuje se da će se telefon Bullitt automatski povezati s jednom od dvije globalne satelitske mreže u područjima koja nemaju pokrivenost mobilnom mrežom. Pokretat će čip koji je u proteklih 18 mjeseci razvio azijski proizvođač, rekao je Wharton za BBC News.

Izvor: Shutterstock

Sve je veći interes za opremanje standardnih mobilnih uređaja funkcijom za primanje satelitskih signala. Izvršni direktor Googlea ovaj je tjedan naznačio da će buduća verzija Androida također biti s time kompatibilna.

Krajem prošlog mjeseca T-Mobile US otkrio je ugovor o isporuci povezivosti druge generacije SpaceX satelita, jednog od nekoliko operatera i specijaliziranih igrača koje zanimaju takvi ugovori.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI