KRAJ SE NE NAZIRE

MUSK PROZIVA DORSEYJA: Tužba za preuzimanje Twittera

Autor Igor Martić

U tužbu je uvučen i bivši izvršni direktor popularne društvene mreže

Izvor: Shutterstock

Elon Musk je pozvao suosnivača Twittera i bivšeg izvršnog direktora Jacka Dorseyja da omogući dokaze u nadolazećoj pravnoj bici s tvrtkom društvenih medija zbog odluke milijardera da odustane od ponude za preuzimanje vrijedno 44 milijarde dolara.

Podnesak je pokazao da je Muskov pravni tim sudski pozvao Dorseyja da da dokaze o spam računima i botovima koji rade na Twitteru i kako takvi računi utječu na poslovanje i operacije tvrtke.

Jack Dorsey
Izvor: Shutterstock

Dorsey je napustio mjesto izvršnog direktora u Twitteru u studenom 2021., puno prije nego što je Musk pokrenuo prekinutu ponudu za preuzimanje tvrtke. Međutim, Dorsey je javno podržao Muska u kupnji tvrtke.

Kao i Dorsey, Muskov pravni tim sudski je pozvao bivšeg šefa odjela za potrošačke proizvode Twittera Kayvona Beykpoura i prethodnog voditelja prihoda i proizvoda Brucka Falca. Obojici je Twitter pokazao vrata u svibnju.

Izvor: Shutterstock

Nakon što je Twitterov odbor prihvatio ponudu od 44 milijarde dolara u travnju, Musk se u srpnju povukao iz ugovora zbog, kako je tvrdio, višestrukih kršenja kupoprodajnog ugovora. Srž njegovih pritužbi bio je nedostatak informacija koje je pružio Twitter o broju spam računa koji djeluju na platformi.

Twitter je zatim pokrenuo tužbu u pokušaju da natjera Muska da poštuje dogovor. Tvrtka je tvrdila da je milijarder povukao ugovor jer više nije služio njegovim interesima. Početak suđenja je zakazan za 17. listopada 2022.