SAJAM ZA FOTOGRAFE

U ARENI BERLIN: Više od 50 referata i predavanja o fotografiji

Autor Krunoslav Ćosić

Berlin Photo Week 2022 će početkom rujna privući sve ljubitelje fotografije

Izvor: Shutterstock

Gledajte, slušajte, učite i poboljšajte svoje fotografske vještine: od 2. do 4. rujna 2022. se u Berlinu, na Berlin Photo Week, organizira opsežan konferencijski program. U Areni Berlin moći će se pogledati predavanja nekoliko Magnum fotografa - Nana Heitmann, Bieke Depoorter, Yael Martinez i Paolo Pellegrin.

Sva predavanja se održavaju u suradnji s urednicima časopisa Der Spiegel, medijskim partnerom Berlin Photo Weeka. Ulaznice, informacije i detalji o registraciji dostupni su na berlinphotoweek.com.

Od petka 2. rujna do nedjelje 4. rujna na dvije pozornice u Areni Berlin svaki dan u 12.30 sati organizira se bogat program s konferencijama, predavanjima i raspravama o fotografiji.

Dnevno će u do 20 programskih točaka sudjelovati fotografi koji će predstaviti svoje inspirativne fotografije i projekte. Profesionalni fotografi otkrit će svoju formulu uspjeha u foto i video poslu, a rasprave će istaknuti najnovije slikovne trendove. Marketinški i pravni savjeti informirat će sudionike o najnovijim događanjima.

Izvor: Berlin Photo Week

Sadržaji središnjeg Plaza Stagea izravno su uključeni za sve posjetitelje festivala i mogu se posjetiti uz dnevnu ulaznicu. Sadržaj zatvorenog Conference Stagea, s druge strane, moguće je posjetiti samo uz kupnju konferencijske ulaznice (dostupna je kao jednodnevna ili dvodnevna ulaznica).

Ovo je nekoliko highlighta iz programa: u petak 2. rujna na Plaza Stageu insajderi Richard Harrington i Elia Locardi (obojica iz Radianta) kao i David Vaskevitch (Mylio) ispitat će potencijal softvera i umjetne inteligencije, a fotograf Franziska Stünkel (Leica) predstavit će svoj impresivni foto projekt pod nazivom 'Coexist'.

Izvor: Berlin Photo Week

Na Conference Stageu foto profesionalac J. Konrad Schmidt izvijestit će o najnovijim dostignućima na sceni profesionalne fotografije. Filmski redatelj Moritz Becker govorit će o polugama uspjeha za profesionalce, novostima o trenutnom zakonu o fotografiji i drugim temama za profesionalne fotografe.

U subotu 3. rujna na Plaza Stageu Bastian Werner ponudit će praktičan uvid u svoj višestruko nagrađivani rad koji snima vremenske prilike. Veleposlanik Whitewalla Karsten Staiger predstavit će svoje fotografske radove. Blacksally će pokazati kako razviti vlastiti fotografski stil, a fotografska zvijezda društvenih mreža Benjamin Jaworsky predstavit će svoje najnovije projekte.

Brojna predavanja s impresivnim slikama poznatih profesionalaca (powered by Leica, Nikon, Sony, Tamron, Sigma, Hahnemühle, Whitewall, Mylio, Radiant, BFF, CV, EyeEm i mnogi drugi) zaokružit će širok program konferencije Berlin Photo Week 2022.

Izvor: Berlin Photo Week