SAVJETI I OPCIJE

Korisni trikovi za korisnike aplikacije Telegram

Autor Krunoslav Ćosić

Telegram korisnici već duže vrijeme uživaju u naprednim mogućnostima

Izvor: telegram

I dok druge instant messaging aplikacije s velikim zakašnjenjem uvode razne reakcije na poruke, povećavaju razne granice i broj korisnika chata Telegram je uglavnom barem korak ispred njih.

Pritisnite li i zadržite profilnu sliku određene osobe u aplikaciji Telegram vidjet ćete njezin sadržaj, bez da se poruka označi pročitanom. I ne samo to, možete skrolati u preview načinu kako biste vidjeli cijelu povijest tog chata.

Ili koristiti tipku izbornik (menu) kako biste poruku označili pročitanom odnosno uključili Mute to jest isključili notifikacije za taj chat u budućnosti, ukoliko ne želite poruke čitati odmah po primitku nego u vrijeme kada vam to bude odgovaralo. To je zgodno ako postoji chat u kojem vam netko svaki dan šalje razne šaljive sličice i poprilično je uporan u tome, a vi ne želite da vas takva notifikacija ometa.

External Sharing

Korisnici Telegrama mogu koristiti još jednu praktičnu funkcionalnost, a to je External Sharing odnosno dijeljenje velikih dokumenata, fotografija ili videa iz drugih aplikacije u Telegram aplikaciju. Drugim riječima, video iz aplikacije Viber možete poslati korisniku Telegrama.

Ako koristite uređaj s Appleovim iOS operativnim sustavom onda ćete imati mogućnost praćenja statusa vašeg uploada, uz animirani progresivni status bar.

Animirane profilne sličice

Na macOS-u se mogu kreirati vlastiti profilni video filmovi iz vaših animiranih stickera i emojija (naljepnice i emotikoni). Na kraju se sve kompletira s pozadinom koju također možete podešavati.

Spremanje u galeriju

Želite li da se sve fotografije i video filmovi iz poruka koje vam netko pošalje automatski spremaju u vašu galeriju na telefonu postavite to u Postavkama (Settings) te u Podaci i pohrana (Data and Storage). Telegram dopušta kontrolu prema vrsti chata, uz opciju uključivanja za korisnike, grupe ili kanale. U iOS-u nakon prethodne putanje (Settings > Data and Storage) odaberite Spremi dolazne fotografije (Save Incoming Photos).

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI