MRŠAVLJENJE

Budite fit uz najpopularnije aplikacije dijeta na svijetu

Autor Dijana Kaćanski

Počinje jesen i pravo je vrijeme za pogled u ogledalo i osvještavanje mišljenja o sebi, možemo vam pomoći

Izvor: Montgomery Martin / Alamy / Profimedia

Temperature padaju, obaveze vezane uz učenje i posao rastu, a kazaljka na vašoj vagi pokazuje uzlazni trend. Pokušajte taj trend pametno zaustaviti i pokažite svoju čvrstu volju kako bi bile zdrave i izgledale baš lijepo.

Od 1990.-ih godina počine vrijeme računanja kalorija i obaveza stavljanja točnih podataka o broju kalorija i nutritivnih vrijednosti na deklaraciju svakog proizvoda.

Tada započinje era dijeta koje se baziraju na izračunima kalorijskih vrijednosti, a točnost teorije brojenja kalorija pokazala se u brojnim istraživanjima pa su takve dijete najpopularnije.

Izvor: Google

Jedna od najpopularnijih aplikacija s više od 10 milijuna preuzimanja, YAZIO Calorie Counter & Intermittent Fasting App donosi jednostavan brojač kalorija, dnevnik hrane s kalorijskim ciljevima, brojne recepte kao i savjete i trikove za brojenje kalorija.

Pomoću ove aplikacije možete provoditi i povremeni post s prekidima uz podsjetnike za post i jelo, dobit ćete precizne informacije o stanju tijela tijekom posta, a uz više od tisuću ukusnih recepata s malo ugljikohidrata odaberite način kuhanja za jednostavno pridržavanje dijetnih planova.

Izvor: Google

Zanimljiva novost kod aplikacije Calorie Counter by Lose It! for Diet & Weight Loss odnosi se na brži pregled kalorija putem barkod skenera i praćenja unosa nutritivnih vrijednosti, a ukoliko želite saznati koliko vaš obrok ima ugljikohidrata, jednostavno ga fotografirajte i pratite kalorije i nutritivne sastojke.

Za početak unesite podatke o svom profilu i program će izračunati vaš potreban dnevni unos kalorija, a nakon toga slijedite upute o prehrani, težini i pripremite se na proslavu malih pobjeda u mršavljenju kroz aplikaciju koja je skinuta više od 10 milijuna puta.

Calorie Counter - MyFitnessPal
Izvor: Google

Aplikacija Calorie Counter – MyFitnessPal s više od 50 milijuna štovatelja, većinom pripadnica ljepšeg spola, omogućuje pristup najvećoj dostupnoj bazi podataka o hrani s preko 14 milijuna namirnica i brojnom angažiranom mrežnom zajednicom koja će vam omogućiti beskrajno nadahnuće i savjete za mršavljenje i održavanje prehrane i kalorija na putu mršavljenja.

Izgradite zdrave navike uz 28-dnevne planove koje su osmislili stručnjaci sa savjetima i receptima za prehranu prilagođenu osobnim ciljnim kalorijama temeljenim na više od 250 zdravih recepata sa jelima bogatih proteinima i niskim udjelom ugljikohidrata, a zastupljene su brojne vrste prehrane.

Izvor: Google

My Diet Coach - Weight Loss Motivation & Tracker aplikacija s nadahnutim savjetima, fotografijama i virtualnim nagradama nastoji zadržati motivaciju, a to im i uspijeva što pokazuje više od 10 milijuna instalacija.

Pomoću prilagođenih podsjetnika, vizualnog težinskog pratitelja, programa dnevnih izazova kao i dobrih savjeta i trikova i uz dobar mjerač za težinu i brojač kalorija snimajte i pogledajte svoj napredak u mršavljenju.

A da je za dobro zdravlje i zdravo mršavljenje od velikog značenja piti dovoljno vode pokazat će vam aplikacija Water Tracker & Drink Reminder koja ima mogućnost podsjećanja na redovito uzimanje tekućine, vođenje osobnog dnevnika i povijesti konzumiranja.

Izvor: Google

Više od 5 milijuna sljedbenika ovih pravila potvrđuju jednostavnu tezu da voda ima veliku ulogu u održavanju zdravlja i postupcima mršavljenja, a time utječu i na izgled kože kao i ljepotu.

A ukoliko niste dosljedni svojim stavovima i odlukama da u određeno vrijeme smršavite ili umjesto da vježbanjem trošite nakupljene kalorije, poigrajte se putem aplikacije Fitness Girl - Dance & Play i kroz igru otvorite svoj fitness studio te postanite najzabavnija trenerica.

Fitness Girl - Dance & Play
Izvor: Google

Steknite obožavateljice, objavljujte uzbudljive savjete, skupljajte bodove, odjenite najljepšu sportsku odjeću te napravite zdravu i ukusnu hranu i kroz aplikaciju instaliranu više od 10 milijuna puta postanite poznata fitness zvijezda.