metaverzum

Apple svoje MR naočale planira lansirati u 2023.

Autor Ivan Vukić

Naočale za mješovitu stvarnost Appleova su ulaznica u utrci za metaverzum

Izvor: Shutterstock

Apple bi već sljedeće godine mogao lansirati svoje MR (mixed reality) naočale, izvijestio je Bloomberg, a prenosi Mobile World Live. Bit će to samo jedan od novih proizvoda koje će Apple predstaviti u 2023. godini.

Glasine o uređaju su se proširile posljednjih mjeseci, nakon što je kompanija u svibnju navodno svom odboru dala proizvod na uvid. U međuvremenu, izvršni direktor Tim Cook prošlog je tjedna gotovo potvrdio kineskim medijima da se Apple planira "zadubiti" u prostor miješane stvarnosti (MR).

Bloomberg je izvijestio da bi MR naočale mogle biti dio niza novih uređaja koje Apple planira lansirati krajem 2022. i u 2023., uključujući i iPhone 14, tri iteracije Apple Watcha, ažurirani AirPods Pro, novi HomePod i nova Mac računala.

Izvor: Shutterstock

Što se MR naočala tiče Appleov najnoviji M2 procesor, najavljen tijekom lipnja 2022. na WWDC-u (Svjetskoj konferenciji razvojnih programera) mogao bi pokretati uređaj. Može se pohvaliti 18 posto bržim CPU-om i 35 posto bržim GPU-om od M1 čipa.

Bloombergovo izvješće sugerira da će naočale dolaziti sa 16 GB RAM-a, nadmašujući konkurentske VR naočale Meta Quest 2 iz Meta Platforms. Metin uređaj ima samo 6 GB RAM-a i pokreće ga platforma Snapdragon XR2.

RealityOS, operativni sustav za nove Appleove naočale, također se pojavio u prijavi za zaštitni znak koju je vjerojatno podnio tehnološki div, izvijestio je The Verge.

Izvor: Youtube

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI