SAZNALO SE

RAZLOG JE TIKTOK: Facebook uvodi drastične promjene

Autor Smartlife

Facebook namjerava povući neke drastične poteze kako bi se spasili

Izvor: Pexels

Spajaju se Facebook i Messenger, bit će opet jedna aplikacija kao nekada. Uspeh kompanije TikTok razlog je za zabrinutost u Facebooku, pokazuje to nedavno otkriveni interni memorandum u kojem se sugerira upravo to. Facebook planira povući drastičan potez i spojiti Facebook i Messenger aplikacije.

The Verge je objavio izvještaj o internom memorandumu do kojeg je došao. U okviru ovog memoranduma šef Tom Alison je vrlo jasno objasnio planove kompanije Facebook za renoviranje svog feeda kao i druge značajne promjene u samoj aplikaciji.

Brojne planirane promjene su najavljene u memorandumu i očigledno je kako strategija kompanije za nadmetanje s TikTokom više nisu samo Reels video snimke.

Očekuje se da će Facebook Feed „uravnotežiti povezani i nepovezani sadržaj“. To znači da će Facebook početi preporučivati više sadržaja u vašem feedu iz izvora s kojima niste povezani. I dalje ćete moći vidjeti postove svojih prijatelja i obitelji, ali ćete također vidjeti više sadržaja od entiteta s kojima niste povezani.

Izvor: Facebook

Iako se Messenger i Facebook trenutno koriste kao zasebne aplikacije, memorandum predlaže njihovo ponovno ujedinjenje kako bi se podržalo ono što nazivaju "dijeljenjem sadržaja temeljenom na porukama“.

Facebook i dalje daje prioritet Reels snimkama (Facebookov i Instagramov odgovor na kratke video snimke koji su TikTok učinili tako popularnim). Facebook planira "integrirati Reels u početnu stranicu, Watch sekciju i grupe“.

Zvuče li vam ove promjene funkcija poznato? Trebalo bi ako ste TikTok korisnik - to je očigledno i poanta. Iako se ne spominje TikTok po nazivu dopis pokazuje kako se Facebook ozbiljno fokusira kako bi ugrabio dio uspjeha kratkih video snimaka.

Vidjet ćemo hoće li rekonstrukcija Feeda i ponovno spajanje aplikacija Messenger i Facebook, promjene koja nevjerojatno podsjeća na TikTok Inbox, dati rezultate.

Izvor: Mondo

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI