HARMONY

Treći operativni sustav za pametne telefone postiže sve veći uspjeh

Autor Krunoslav Ćosić

Huawei svoje pametne telefone nadograđuje novim operativnim sustavom

Izvor: Youtube

HarmonyOS u verziji 2 najnoviji je operativni sustav u svijetu pametnih telefona, uz Android i Appleov iOS. Prije nekoliko mjeseci objavljeno je da će Huaweijevi pametni telefoni s Androidom biti nadograđeni na HarmonyOS, a nadogradnja će zahvatiti telefone koji su predstavljeni čak i nekoliko godina unatrag.

Broj nadogradnji na operativni sustav Harmony 2 premašio 100 milijuna korisnika. „HarmonyOS korisniku omogućuje jednostavan način povezivanja, fantastično iskustvo korištenja i nudi mu idealno rješenje u svakoj prilici. Ponosni smo što će HarmonyOS postati bazni operativni sustav u današnjem informacijskom dobu gdje se sve radi online. Naši partneri nam pomažu u izgradnji softvera otvorenog koda i pouzdanog ekosustava pametne industrije“, izjavio je Richard Yu, glavni izvršni direktor Huawei poslovne grupe.

Izvor: Huawei

HarmonyOS 2 instaliran je rekordnom brzinom nakon što je nadogradnja postala dostupna od 2. lipnja za više od 100 modela uređaja, uključujući pametne telefone i tablete. Tri mjeseca nakon predstavljanja, ukupan broj nadogradnji na HarmonyOS 2 premašuje 100 milijuna što niti jednom drugom operativnom sustavu nikada nije pošlo za rukom u tako kratkom roku.

HarmonyOS omogućuje jednostavno uparivanje različitih uređaja te njihovu glatku komunikaciju. Na primjer, korisnik može povlačiti određenu ikonu s jednog uparenog uređaja na drugi (drag and drop opcija). Korisnici mogu personalizirati početni zaslon te prilagoditi veličinu kao i položaj widgeta te aplikacija prema osobnom stilu.